MJJ THE KING

Добре дошли във форума " Michael Jackson The King" !

Пожелаваме Ви приятни минути в нашето прекрасно място

изпълнено с любов и преклонение към

единственият и неповторимият

Майкъл Джаксън!

  Другите за него с думи

  Share
  avatar
  for all time
  Moderator
  Moderator

  Female Брой мнения : 2104
  Join date : 05.02.2010
  Местожителство : close to him

  Другите за него с думи

  Писане by for all time on Чет Мар 25, 2010 6:13 pm

  March 24, 2010, (Splash News) - Hollywood actor Wesley Snipes has revealed that he once walked the streets of Harlem, in New York, holding Michael Jackson's hand because the King of Pop was scared.

  The Blade actor, 47, who is reportedly facing a prison sentence for tax fraud, made his comments in US GQ.

  Snipes appeared with Jackson in the singer's video Bad, which was filmed in Harlem in 1987 and directed by Martin Scorsese.

  Snipes said: "I think Michael was a little scared being in Harlem."

  Asked how Jackson showed his fear, Snipes said: "Well, we held hands.

  "We were holding hands walking down the street.

  "I was like, 'Hang in there, Michael. Don't worry about it, brother - I got you'. I went from being the actor in the scene with him to bodyguarding [sic] him."

  He added: "People were calling out his name - some favorably, some not so favorably… Yelling it across the street. And he's hearing this… "And he turned to me, and he says, 'Are you scared?'… "I was like, 'Nah, Mike. I grew up here. This is all good. Are you scared?' "He was like, 'Yeah a little.'"


  http://www.sawfnews.com/Gossip/63220.aspx  Frank Cascio was a friend of Michael's for 25 years and also an unindicted co-conspirator in his 2005 trial. He released a statement to ABCNews.com July 2: "To me, Michael was more than a superstar entertainer: he was a brother, a father figure and probably the most loving person I have ever met," Cascio said. "With all that has been written and said about Michael, what has been missing are his countless acts of anonymous kindness that I witnessed to those in the most desperate situations. ... Michael, we love you. You are the true Peter Pan."


  ______________________
  avatar
  for all time
  Moderator
  Moderator

  Female Брой мнения : 2104
  Join date : 05.02.2010
  Местожителство : close to him

  Re: Другите за него с думи

  Писане by for all time on Пет Мар 26, 2010 1:36 pm

  Ексцентричната Лейди Гага бе сравнена с покойния Майкъл Джексън от нейния продуцент. Родни Джъркинс призна, че певицата му напомня на Майкъл, с когото той бил работил по направата на клипа "Thriller".

  "От доста време не се бе появявал артист като Гага, а именно човек, който да не се страхува да експериментира. Спомням си как Майкъл Джексън ми разказваше, че са го укорявали много за видеото на "Thriller", но помня и как казваше, че това е което иска да прави и, че ще го прави както му харесва. Сега по същия начин действа и Лейди Гага. И за мен е голямо удоволствие да работя с такива устремени звезди.", сподели Родни.

  Музикалният продуцент изрази и своите възгледи, че някои ден Гага ще бъде възнаградена за този си кураж и ще грабне титлата най-успешна изпълнителка на всички времена.

  "Преди по-малко от година Maйкъл бе обявен за най-добрия изпълнител на всички времена. Сигурен съм, че до няколко години Лейди Гага ще получи подобна титла, но за най-добра изпълнителка", допълни още Джъркинс.


  Едва ли? Тука малко се пообъркаха!


  ______________________
  avatar
  smile
  BAD - потребител
  BAD - потребител

  Female Libra Брой мнения : 1225
  Join date : 05.02.2010
  Age : 49
  Местожителство : SF
  Humor : crazy and addicted

  Re: Другите за него с думи

  Писане by smile on Пет Мар 26, 2010 1:59 pm

  for all time
  Мисля че изказването ти е ''доста тесногръдо, ограничено, закостеняло и пристрастно''-само за да те ядосам!!! :boast:

  И въпреки всичко това,което си мисля за тебе Very Happy - ще се съглася с тебе! :mjshrugging:


  ______________________
  ---------------------------
  avatar
  andeli
  Админ/Създател
  Админ/Създател

  Female Aquarius Брой мнения : 3160
  Join date : 05.02.2010
  Age : 46
  Местожителство : In a parallel world

  Re: Другите за него с думи

  Писане by andeli on Пет Мар 26, 2010 2:18 pm

  СПЕЦИАЛНО ИНТЕРВЮ ОТ РУСКА БЕРГМАН

  Известната в Ню Йорк стилистка,която е родена в Таков(мисля,че е в Сърбия),жената която омагьоса Стивън Спилбърг,Никол Кидман,Хилари Клинтън за 2 години и половина беше неразделна с трагичния Крал на Попа.Месец преди да напусне този свят той и казва ,че ще бъде винаги с нея.
  “Майкъл Джаксън не беше самолюбив,той раздаваше любовта си на целия свят.Той е King of Pop,но никой не го признаваше,докато той не умря.Майкъл не беше(****),толкова много грозни неща и лъжи бяха писани за него.Хората,просто не го разбираха,така както те не разбираха Бетовен и Моцарт,но времето доказа,че са били музикални гении.Джаксън беше изумителен артист.Той живя в негов собствен свят с неговата музика.Аз съм щастлива/късмет е, че аз трябваше да бъда негов приятел и че той ме избра между толкова много хора да му бъда стилист.”-казва Руска Бергман,личният последен стилист на поп иконата.
  Тя е само от няколко години в Ню Йорк,но вече е работила с Бьорк,Синди Крауфърт,и много други звезди.Тя е убедена,че Майкъл Джаксън е бил най-благородния и изискан човек с когото тя е работила.
  “Аз работя за “L’Uomo Vobue”-Италия.Аз обличам много от режисьорите,атлетите,артистите и когато ние трябваше да изберем музикална икона за нашата фотосесия,аз предложих Майкъл Джаксън и му изпратих писмо. Бях в театъра,когато след 3 седмици по телефона ми се обади неговия адвокат,който каза че се обажда от името на Майкъл Джаксън.Изплаших се ,че съм избрала грешния начин за контакт с него и започнах да се извинявам.Когато адвокатът ми каза че Майкъл е съгласен да направи фотосесията,аз го помолих да повтори отново това изречение преди да припадна. Oбадих на главния редактор на списанието и казах че Майкъл Джаксън е съгласен да направи фотосесията.
  Според Руска подготовката за тази фотосесия е била най-интензивната подготовка на планетата.
  “ Наехме стотици момичета,които ни помагаха, но накрая решихме да останат сам 6 .Напълно впечатлен от това,което видя,Майкъл извика’Момичета,вие сте божествени.”-за да чуе това Руска беше работила много усилено 5 месеца. “Той беше работил с най-добрите стилисти,гримьори и фотографи и беше голям професионалист,но не смяташе,че тяхната работа е под нивото му и ги уважаваше за това,което правят.” На снимачната площадка имаше стотици и когато пуснахме Трилъра той веднага застана пред камерата и започна да танцува и няколко минути по-късно всички бяхме в сълзи,Той имаше толкова много енергия,че аз тогава и много пъти по-късно си мислех че е от друга планета.
  Майкъл Джаксън и бил впечатлен силно от Руска и от огромната и любов,която е вложила в работата си и техните професионални отношения бързо се превръщат в приятелство.Той оценява факта,че тя винаги е била честна за това което може и не може да направи по отношение на работата си.Промяната в стила на Джаксън през последните години остана незабелязана от световните медии,но в интернет всеки питаше,кой стои зад новия облик на поп иконата на 20 век.Неговото тайно оръжие,беше,разбира се Руска Бергман.
  “Той се довери на моя вкус и не спираше да ми казва,че аз съм най-интересния човек когото той вижда.Когато станахме приятели, ми каза,че първия път,когато се видяхме на вратата му в Лас Вегас е можел да подуши Средиземно море от мен.”
  Руска и Майкъл работят интензивно заедно през последните 2 години.Те са се виждали често и са подържали редовна връзка.
  “Телефонът ми звъна на Нова година.Вдигнах го и чух някой да пее опера.Бях напълно объркана.Попитах-Кой е и Майкъл отговори”Кой мислиш,че може да е?”-Той е много срамежлив и дори не мога да опиша колко е любезен и вежлив.Неговият талант,глас,музика и харизма не могат да бъдат надминати.”
  Още от първата им среща Руска е убедена,че той е гений.След срещата им във Вегас целия и свят се промени.Тя се разхождаше по улиците и сравняваше Майкъл с останалите хора които виждаше,но всички изглеждаха толкова обикновени.
  “Колкото повече го опознавах,толкова повече го обиквах.Той е просто магия.Няма друг човек на земята,който мога да сравня с неговата вътрешна и външна красота. Аз познавам толкова много знаменитости,говорила съм с тях,работила съм с тях,но но нито един не притежава харизмата на Майкъл.Той е пред всички останали и аз все още не мога да повярвам ,че моят скъп приятел го няма вече.Как мога да повярвам,когато ние толкова усилено работихме напоследък?Стилинг идеите ми за турнето му бяха готови,турне,което за съжаление не можа да осъществи,а това щеше да бъде истински спектакъл.Според списанието Форбс Майкъл Джаксън е можел да спечели около 2,5 милиарда долара от тези концерти,но той не мислеше за тези неща,защото имаше 30 човека,който се занимаваха с всичко и цял екип адвокати.Той живееше напълно изолирано .Срещаше се с много малко приятели и то много рядко,но винаги когато Руска пристигаше в Вегас,той и се обаждаше и я чакаше на летището.
  “Прозореца на лимузината се отваряше , той предпазливо се показваше и много вежливо ме канеше да се кача.Майкъл постоянно беше придружаван от 6 бодигарда. Майкъл винаги ме питаше къде се бях скрила толкова дълго време и винаги ми казваше,че харесва начина по който се обличам.Ние се обичахме,но имаше и голям респект в отношенията ни,защото много известни личности има в света,но само когато Майкъл се появи-хората припадат.Той никога няма да се върне,но аз съм сигурна,че музиката му ще живее стотици години напред.Последната вечер,Майкъл ме попита:”Знаеш ли защо обичам да работя с теб?Ти никога не ме попита за пари.Ти никога не искаше още и още пари извън споразуменията ни.Аз смених 6 managers за 2 години,но ти скъпа ще останеш с мен завинаги,защото ти вярвам.Ти си единственият човек,който ще остане с мен завинаги.Всички останали идваха и си отиваха.”
  Последният път,когато го видях беше 6 дни преди да почине.Той беше в къщата си.”
  “Той беше наистина красив, не изглеждаше депресиран или тъжен.Не изглеждаше загрижен,дори танцуваше малко.Както винаги беше внимателен и джентълмен.В него имаше толкова топлина,любов и нежност и толкова много енергия,че аз все още не мога да повярвам,че го няма.Всичко се случи толкова внезапно.”
  Руска чува новината за смъртта му,когато е в студиото си.Единственото нещо,което си повтаряше е, че това не е възможно,не е истина.Тя не можеше да спре да плаче с дни.Всички снимки,всички костюми за турнето му в Лондон бяха при нея и бяха напълно готови.
  “Осъзнавам ,че съм много привилегирована, защото имах възможността да бъда толкова близо до него,да го опозная и да го видя като истински човек.Ние напълно се разбирахме един с друг.Тъжна съм,че медиите бяха толкова несправедливи и жестоки към него.Той нямаше рак,нито пък носа му падаше,Всички тези неща са измислици,глупости и лъжи.Майкъл е сред ангелите сега ,но музиката му ще остане при нас вечно


  ______________________
  avatar
  andeli
  Админ/Създател
  Админ/Създател

  Female Aquarius Брой мнения : 3160
  Join date : 05.02.2010
  Age : 46
  Местожителство : In a parallel world

  Re: Другите за него с думи

  Писане by andeli on Пет Мар 26, 2010 2:19 pm

  The Michael Jackson - Tatiana Thumbtzen Connection

  Written by Dr. Firpo W. Carr, (Columnist, the LA Sentinel), on 03-17-2010


  На 3 септември през нощта,когато бяха положени останките на Майкъл Джаксън,Татяна не чувстваше нищо,Тя знаеше,че болката постепенно ще премине,но преди това тя се съгласи да говори с нас за трагедията и травмата от тази нощ.
  “След като попитах дали мога да отдам почит,Господин и Госпожа Джаксън ме поканиха да присъствам и изпратиха техния семеен приятел Majestik да ме вземе.Скъпи спомени нахлуха в душата ми,когато наближихме къщата им.Това беше преди две десетилетия.Когато застанахме пред портата,внезапна болка ме прониза.Толкова много ме болеше и толкова много спомени,че не можех да отворя вратата. Majestik
  ми помогна и каза:”Хайде,Татяна,да я дръпнем заедно.” И ние влязохме вътре.Аз не видях Катерина,която беше на горния етаж,но Джо ме прегърна,след което семейството му и всички приятели седяхме заедно.Настъпи неприятно мълчание и напрегната тишина.Джо дойде при мен и ми подаде дистанционното за телевизора.
  “О,ти го връчи на неподходящ човек”-казах аз.”Аз не знам,как да работя с тези неща”-отвърна той и всички се засмяха.
  Изведнъж телефонът звъна,Джо го вдигна и каза:”Трябва да отида в предаването на Лари Кин”Обърна се към мен и продължи:”И ти ще дойдеш с мен.Да вървим.”
  Татяна е в антуража на Джо Джаксън в предаването на Лари Кинг.
  Панахидата:”Аз бях залята от мисли и спомени,а в същото време се чувствах като в мъгла.Панахидата беше много трогателна,снимките,цветята,всеки с една бяла ръкавица”
  Госпожа Джаксън ми каза:”Знам,че ти обичаше сина ми,но и той те обичаше,една сутрин ми го каза.Той имаше чувства към теб.”
  В ресторантът.”Аз бях поканена да ги придружа в ресторанта в Пасадена.Всички бяха там,но сърцето ми беше пълно с болка.Мислех само за него.Не можех да го забравя,нито за един момент.
  Обратно в Енсино.След ресторанта,заедно със семейството се върнахме в къщата им.Госпожа Джаксън се опитваше да бъде силна .Опитваше се да успокоява всички и на всички да даде кураж,но не беше толкова добър артист и когато си мислеше,че никой не я гледа маската и падаше и се виждаше болката и.Беше ми толкова жал за нея и заедно с това искрено и се възхищавах.”
  Татяна благодари на родителите му за поканата и разрешението им да присъства на цялата церемония и им дава една картина нарисувана от Майкъл и подарена и от него преди години.Тази картина сега е в музея Джаксън 5.
  Сега,Татяна се опитва да се справи с болката и загубата.


  ______________________
  avatar
  for all time
  Moderator
  Moderator

  Female Брой мнения : 2104
  Join date : 05.02.2010
  Местожителство : close to him

  Re: Другите за него с думи

  Писане by for all time on Пет Мар 26, 2010 5:42 pm

  Като се замисля, колко страдаме ние, какво ли им е било на тези хора, кото са били около него, които са имали отношения с него. Липсата на Майкъл се чувства всеки ден, всяка минута и ще се чувства през целият ни живот. Обичам те, Майкъл!


  ______________________
  avatar
  smile
  BAD - потребител
  BAD - потребител

  Female Libra Брой мнения : 1225
  Join date : 05.02.2010
  Age : 49
  Местожителство : SF
  Humor : crazy and addicted

  Re: Другите за него с думи

  Писане by smile on Пет Мар 26, 2010 9:25 pm

  for all time написа:Като се замисля, колко страдаме ние, какво ли им е било на тези хора, кото са били около него, които са имали отношения с него. Липсата на Майкъл се чувства всеки ден, всяка минута и ще се чувства през целият ни живот. Обичам те, Майкъл!


  Много ми хареса това което написа!
  Когато се шегувам се шегувам.Но не влагам лоши задни мисли и работи от този сорт.


  ______________________
  ---------------------------
  avatar
  andeli
  Админ/Създател
  Админ/Създател

  Female Aquarius Брой мнения : 3160
  Join date : 05.02.2010
  Age : 46
  Местожителство : In a parallel world

  Re: Другите за него с думи

  Писане by andeli on Вто Мар 30, 2010 9:27 pm

  Майкъл Джексън не е поп крал, той е поп Господ
  Life / Константин Вълков

  По някаква странна причина аз имам любими песни, а не изпълнители. Много, много рядко съм попадал в капана на идолопоклонничеството – слушал съм огромно количество музика, но почти никога не съм събирал сувенири, оригинални дискове, плочи, касетки, малки артефакти, книги или пък съм заучавал автобиографични данни за даден изпълнител. Вълнувал съм се от музиката и не чак толкова от личния живот на музикантите.

  Някак не мога да разбера как така ще слушам Human Nature на Майкъл Джаксън и в същото време ще следя колонките за него в жълтите вестници. Това не ме е интересувало и продължава да не възбужда интереса ми. Дори бях загубил нишката има ли деца, няма ли, колко са те. С Майкъл Джексън това остава на заден план, защото Кралят на Попа, който всъщност е Музикалният Господ на света, направи всичко, което е възможно да се направи в музиката и нито една папараци-снимка не може да отклони вниманието от музиката му.

  А музиката на Джексън е най-хубавата, правена някога, и никой не може да ме убеди в противното. По принцип музиката заема огромна част от живота ми и смея да твърдя, че имам музикално ухо, което безпогрешно различава хубавата от лошата. Имам много правилни музикални открития и нито едно грешно – знам, че изглежда нахално, но е така. Готов съм да споря с часове защо дадена песен е по-хубава от друга. Готов съм и да слушам музика с часове, без да спирам. И колкото и неочаквано да звучи, може би точно Майкъл Джексън е този, който съм слушал най-много.

  Обичам да споря и за музиката на Майкъл Джексън. Вярвам, че има песни, които могат да ти подскажат дали човекът отсреща разбира от музика или не. Много е забавно – в един албум от 9-10 песни винаги има някои, които са по-различни, които са истинските шедьоври. Ако човекът ги открие, значи е в час с нещата. Правил съм си този експеримент. Някои са откривали великите песни на Джексън, други твърдят, че Black & White е велика. А тя не е.

  С часове мога да ви пускам любима музика, независимо дали става дума за Елвис, Чет Бейкър, Лиза Стенсфийлд или Дюран Дюран. Мога да избера по един хит от всеки и да зачеркна останалото творчество. Мога да споря разпалено за добрите и лошите им песни. Но има само един изпълнител, който не мога да смесвам с други и който винаги съм слушал повече. Има само една музикална икона, която може да бъде слушана с часове и не бива да бъде забърквана в други музикални компилации. И това е Майкъл Джексън.

  Впрочем, навсякъде има по един велик, независимо дали става дума за музика, кино, физика, химия… Винаги има един, който се отличава от останалите и който няма да се повтори. Той/тя се появява, бум-бум, обърква представите, и после изчезва. Лепват определения като "икона", "гений", "идол" и т. н., но той/тя просто няма да се повтори. Появява се веднъж и никога повече.

  В света на музиката, това е Майкъл Джаксън.

  Не бих повярвал, че има човек, който да не е попадал в музикалния капан на Майкъл Джексън. Ако има такъв, той или не обича музиката, или не я разбира, или просто живее скучен живот. Независимо дали слушаш Берлиоз или Ерика Баду, не мога да си представя, че не си оставал сам със себе си, със слушалки, в тъмна стая и не си пускал албума Thriller. Ако не си го правил, значи музиката не те вълнува. Ако си го правил, продължавай да го правиш.

  Не бих приел, ако имаш дългосвирещи плочи на Балкантон и нямаш Thriller. Не мога да си представя, че не си записвал касетки с Thriller и не си ги слушал като малък, голям или стар. Не мога да приема, че нямаш любима песен от Thriller или такава, която не ти харесва.

  Въобще не ме интересува неговият окапал нос, променен цвят на кожата или връзки с малки деца. Подминавал съм с абсолютно безразличие жълтите информации за Майкъл Джексън и ще продължавам да го правя. Те нямат абсолютно никакво значение. Не бих си позволил нито за миг да говоря за тях, особено когато по света има хора, които ще го запомнят с това. С лицето, очилата, чадъра, дългата коса.

  Майкъл Джексън не трябва да бъде запомнян с това. Затова пускайте на децата и приятелите си Thriller и обяснявайте, че ако има Музикален Господ, той се казва Майкъл Джексън и ако има само един албум, който трябва да притежават, това е Thriller.

  Те никога няма да имат по-пълни музикални минути от тези, в които остават насаме с Thriller. Това е албум, който слушаш рано сутрин или късно вечер. В него има точно девет песни, нито една повече, което на пръв поглед изненадва – в онези години Джексън имал премного материал, но продуцентът Куинси Джоунс бил сигурен, че в Thriller трябва да има само номер 1 хитове. Както и става.

  Поръчайте си оригинално, ремастерирано издание на Thriller, което се появи наскоро, във връзка с 25-годишнината от първото излизане на албума. Едва ли някога ще чуете такова музикално съвършенство. Ако поп-музиката трябва да бъде определена в тълковен речник, там трябва да пише Thriller. Защото това е най-великият албум на всички времена от Музикалния Господ Майкъл Джексън.


  ______________________
  avatar
  smile
  BAD - потребител
  BAD - потребител

  Female Libra Брой мнения : 1225
  Join date : 05.02.2010
  Age : 49
  Местожителство : SF
  Humor : crazy and addicted

  Re: Другите за него с думи

  Писане by smile on Пет Апр 02, 2010 2:44 pm

  ''Това,заради което работата с него ми хареса толкова много,беше фактът колко добър бе той с всички.Беше любезен с момчето,натискащо копчетата на асансьора,с богигарда,с персонала в музея.
  Увери се,че е благодарил на всеки човек наоколо,когато снимките приключиха.Беше щедър и мил.''


  Хариет Коул,
  криейтив директор на сп.Ebony,декември 2007  ''Майкъл беше страхотен и много срамежлив.Той беше толкова нервен(става въпрос за снимките към клипа ''Thriller),че когато камерите заработиха,той избяга и се скри в гримьорната си.Толкова различен беше на снимачната площадка.Само когато беше на сцената,изглеждаше жив.''

  Рик Бейкър,
  гримьор,работил с Майкъл по видеото на Thriller,пред British Telegraph2007год.  ''Майкъл е много съпричастен и ръководи всичко,с което е свързано името му.Той е срамежлив и сладък,като се има предвид какво е постигнал.Той е перфекционист.''
  Наоми кембъл
  юли 1995год.  ''Имаме много сходен опит като деца.По някакъв начин и двамата ще си останем на осем години,защото нямахме възможност да бъдем на осем,когато бяхме на толкова.Neverland все още е единственото място на света,където аз се чуствам абсолютно 100 процеунта у дома.

  Маколи кълкин
  май 2001год.  ''Майкъл Джексън е кралят на всичко.Всичко, което някой прави сега,той вече го е направил.И е отворил много врати за повечето изпълнители днес.''


  Бранди
  май 1998год.  ''Да работиш с Майкъл Джексън е различен тип работа.През цялото време си притиснат, но не от липсата на идеи или на пари.Просто си поставен в някакво ненормална свобода.Мислиш си,че той иска да контролира твърде много,но ако той те хареса достатъчно,за да работи с теб,той иска твоята оценка и участието ти.Мисля,че е поел отговорността да промени света.Той е единственият истински супергерой!''

  Далас Остин
  текстописец и продуцент,
  работил с Майкъл върху HIstory,юли 1995 год.


  ______________________
  ---------------------------
  avatar
  L.O.V.E. MJ
  Moderator
  Moderator

  Female Gemini Брой мнения : 1038
  Join date : 05.02.2010
  Age : 45
  Местожителство : При ЛЮБОВТА...

  Re: Другите за него с думи

  Писане by L.O.V.E. MJ on Сря Апр 07, 2010 2:45 pm

  Спомени за Майкъл на работилите с него в Ирландия


  Peddy Dunning, директор студии говорит, что Майкл предпочитал основное время проводить в студии 2. Ему нравился звук, который получался в этой студии. Он продолжает: ''Что было самым удивительным для меня, это какой невероятный музыкант был Майкл в отношении других инструментов. Он садился за пианино и играл все песни Beatles, потом пересаживался за ударные или гитару. Майкл работал с Rodney Jerkins, Will.i.am и другими, но записи никогда не были завершены.
  Ken Waters добавляет:''У нас все еще находится keyboard, которым пользовался Майкл. Это старый Casio keyboard, который я едва не выбросил. Наверное, он использовал его для проверки каких-то своих идей или MIDI controler.''  Статья от 28 июня 2009 года.

  Друзья вспоминают особенную любовь Майкла к Ирландии.

  Мы никогда не знали его по-настоящему.
  Друзья, которые общались с Майклом в Ирландии вспоминают его. Его душа, которая нигде не могла найти покой, кажется, обрела его в Ирландии среди сельской местности.

  Patrick Nordstrum, который принимал Майкла в течение 2006 года говорит о Майкле:
  '' Майкл жил у нас две недели. В Blackwater Castle в Cork.


  Я не думаю, что он когда - либо имел возможность жить нормальной жизнью с тех пор, как был ребенком. Я видел в нем душу, которая не имеет отдыха, но здесь он почувствовал себя дома. Он был очень внимателен к тому , что может произойти. Однажды он рассказал мне, как он остановился в другом замке, ища уединения, едва он приземлился на вертолете и вошел внутрь, там оказалось около сотни людей, которые ждали его, чтобы встретить. Поэтому это было понятно, что он очень обо всем беспокоился . Мне также очень огорчительно то, что его все время подвергали осуждению за те черные вуали на лицах детей, хотя он , на самом деле, заботился только об интересах детей. Его дети обожали его. Он же заботился только о самом лучшем для детей.
  Моя жена очень заботится о здоровой пище и поэтому ест каждое утро кашу. Однажды она дала Майклу немного каши, и он настоял, чтобы ему давали ее каждое утро.''


  Иллюзионист Liam Sheehan, которого пригласили для развлечения детей Майкла, говорит:
  '' Человек, которого я узнал, был добросердечный и джентльмен. Трагично, что он провел свою жизнь в условиях, когда за ним все время охотились. Его дети обожали его. Они бывало говорили мне, что, если вдруг я захочу состязаться с ним на скачках, он выиграет, потому что он такой высокий и быстрый. Они буквально смотрели ему в рот. Он их очень дисциплинировал. Когда они уже покидали замок, вышли из комнат, дети запрыгнули в лимузин, но Майкл вывел их наружу и подвел их к каждому из тех, кто заботился о них, и они лично поблагодарили нас за гостеприимство. В этом закрытом месте среди лесов, я видел как возвращалось его прежнее сияние и он бурно играл со своими детьми. Тот Майкл, который так уравновешенно говорил с прессой, исчезал. Он любил яблочный пирог, по-настоящему был рад уединенности в глубинке , и я знаю, что он любил гостеприимство ирландцев.''

  Джексон выступал с концертами в Cork в 1988 и в Дублине в 1992 и 1997 годах. Промоутер Oliver Barry, который привозил Майкла в Ирландию дважды говорит:

  ''На сцене он был изумителен. Это огромная потеря для бизнеса. Я видел Элвиса Пресли дважды, я видел Синатру, я видел Beatles, Stones и , без всяких сомнений, когда он был в зените, он был лучше всех из тех, кого я когда-либо видел. У него было то, что называют ''X- factor'' в тысячных исчислениях.''

  Paddy Dunning, владелец студии Grous Lodge принимал Майкла в октябре 2006 года.

  ''Это была сенсация.- говорит он.- Майкл собирался остаться на месяц, но провел пять. Майкл был удивительный гитарист, невероятно играл на ударных, все замирали, когда он был за пианино, но просто невозможно было вынести звучание его поющего голоса. Мы были близки с ним во время его прибывания . Майклу нравилось то, как он живет в Ирландии , и он собирался вернуться осенью, чтобы открыть Национальный музей восковых фигур в Дублине. Майкл говорил , что это место помогает ему творить. Дети Майкла посещали школу в Rosemount village вместе с моими детьми. Он не был большим любителем выпить или что-то в этом духе. Но он любил выпить стакан вина за едой. Он никогда не заходил в паб или куда-то еще. Он очень интересовался ирландскими легендами и историями, и сам был хорошо знаком с ирландской мифологией. Вопреки популярному мнению, он не был разборчив в еде и довольствовался традиционным ирландским завтраком. Нам принадлежит 15 акров земли, где Майкл и его семья часто любили совершать прогулки''.
  source: Irish Daily Mirror, June 28th, by Stephen Maguire
  ______________________
  Where there is LOVE, I'll be there...Just call my name and I'll be there...
  avatar
  Tes
  THRILLER - потребител
  THRILLER - потребител

  Female Брой мнения : 691
  Join date : 08.02.2010

  Re: Другите за него с думи

  Писане by Tes on Чет Апр 08, 2010 12:37 pm

  avatar
  L.O.V.E. MJ
  Moderator
  Moderator

  Female Gemini Брой мнения : 1038
  Join date : 05.02.2010
  Age : 45
  Местожителство : При ЛЮБОВТА...

  Re: Другите за него с думи

  Писане by L.O.V.E. MJ on Пет Апр 09, 2010 11:27 am

  Wesley Snipes Wants Angel Jackson

  Wesley Snipes wants Michael Jackson to come back as an angel because he believes the late singer should still be entertaining people with his talent


  Wesley Snipes wants Michael Jackson to come back as an angel.

  The 'Blade' actor - who appeared in the late singer's 'Bad' video in 1987 - was devastated when he died last June at the age of 50 and would like him to return because he was so special.

  He said: "I danced in the video for 'Bad'. His death was a great loss for all of us. And I hope and pray that his creator - or whatever you believe in - will send him back as an angel to entertain us. With Michael we lost more than an 'ordinary' person. There has to be something angelic about someone who reached and inspired so many different people all over the world. Maybe we just didn't look after him well enough."


  ______________________
  Where there is LOVE, I'll be there...Just call my name and I'll be there...
  avatar
  smile
  BAD - потребител
  BAD - потребител

  Female Libra Брой мнения : 1225
  Join date : 05.02.2010
  Age : 49
  Местожителство : SF
  Humor : crazy and addicted

  Re: Другите за него с думи

  Писане by smile on Съб Апр 10, 2010 3:40 am  ______________________
  ---------------------------
  avatar
  Tes
  THRILLER - потребител
  THRILLER - потребител

  Female Брой мнения : 691
  Join date : 08.02.2010

  Re: Другите за него с думи

  Писане by Tes on Вто Апр 13, 2010 12:14 am

  Няма как Стиви Уондър да не бъде тук..
  https://www.youtube.com/watch?v=OPc4vxTt5_M&feature=related
  avatar
  for all time
  Moderator
  Moderator

  Female Брой мнения : 2104
  Join date : 05.02.2010
  Местожителство : close to him

  Re: Другите за него с думи

  Писане by for all time on Съб Апр 17, 2010 12:12 am

  http://www.craveonline.com/entertainment/music/article/william-on-music-and-acting-78759
  Интервю на Will.i.am, 12 юни 2009

  CRAVEONLINE: Занимаваш се с толкова много неща. Откъде намираш енергия за тях?

  Will.i.am:
  Мисля си за това къде съм бил преди 15 години. Преди 15 години бях на
  18-19. И не че съм бил на лошо място, но беше страшно място, защото
  мечтаех, а мечтата не се случваше, бях депресиран, беден, и ето това ми
  дава сили да вървя напред. Сега ми казват „Ей, искат да отидеш в Ню
  Йорк, за да участваш в благотворителен концерт за набиране на средства
  за деца. Искаш ли да отидеш?” Мамка му, отиваме. „Ей, Майкъл Джексън
  иска да му дадеш твоя музика. Кани те в Ирландия за една седмица”. Ето
  към тези неща се връщам. (От тях получавам енергия).

  CRAVEONLINE: Как беше това преживяване с Майкъл Джексън (в Ирландия)?

  Will.i.am:
  Беше като сън/мечта. В Ирландия си. Наоколо – зелени хълмове. И Майкъл
  Джексън. Намираш се в имение и правиш музика, dance beats. И той
  танцува. Аз казвам – „Гладен съм”. Той – „Защо не вземеш коня? Вземи
  коня и иди си набери ябълки. Страхотно е. Ние така правим и много ни
  харесва. Конете обожават да ходиш с тях за ябълки”. И аз казвам – „Ами
  добре. Мамка му, защо да не отида”. Заклевам се. Яздя шибания кон и
  Майкъл Джексън казва „Уау, страхотно”. Бера ябълки, слагам ги в торба и
  си викам – леле, с Майкъл Джексън яздим коне и берем ябълки. Look at
  that sh*t, right?

  CRAVEONLINE: Успешно ли ще е завръщането му?

  Will.i.am:
  Човекът продължава да чупи рекорди. Той държи рекорда за най-много
  продадени плочи/албуми. Никой никога няма да продаде такова количество
  албуми. Защо? Защото вече няма музикални магазини. Никой няма да счупи
  неговите рекорди. Никой никога, никога, изобщо в историята. Никога.
  Какво ще кажеш, а? Никой никога няма да надмине Майкъл Джексън по
  продажби, защото със звукозаписната индустрия е свършено. Играта
  свърши. Вече няма музикални магазини. А щом няма музикални магазини,
  няма и фабрики за дискове/плочи. А щом няма фабрики, няма и класации.
  Сега той счупи и друг рекорд. Колко продаде? Един милион билети? 500
  000 за един час. Системата на практика блокира.

  CRAVEONLINE: Но в състояние ли е да изнася концерти все още?

  Will.i.am:
  Той беше вкъщи. Едно е да чуваш слухове, но съвсем друго е, когато
  човекът е в дома ти, лежи на пода ти, а ти пускаш/правиш музика. Казва
  ми „Will.i.am, този ритъм много ми харесва”. Лежи на пода, вдигнал си е
  краката на един стол и рита във въздуха. И аз си казвам – ‘пич, Майкъл
  Джексън лежи на пода ти’. Майкъл Джексън лежи на пода ми и
  изпробва/загрява гласа си в продължение на три часа. Три часа - mi mi
  mi mi mi mi mi mi mi, mi mi mi mi mi mi mi mi mi. Загрява гласа си за
  петте минути, които ще му отнеме пеенето. Тества гласа си в продължение
  на три часа, за да пее пет минути. Не знам, Фърги не прави така, Ашър
  не прави така. (Fergie don’t do that sh*t. Usher don’t do that sh*t.)
  Абсолютно никой не прави така. А аз го видях в дома си.

  CRAVEONLINE: Защо е така, защото е по-крехък ли?

  Will.i.am:
  Не. Това е така, защото е перфекционист и защото обича да загрява гласа
  си. Той казва „Просто обичам да го правя, това е всичко, което имаме –
  плът и кости. Това е. Само плът. Това е всичко, което имаме. Искам да
  го пазя и да се грижа за него, защото това е моят глас. Той е моят
  ‘инструмент’.” Точно така. И аз му казвам – „Пич, можем ли да записваме
  вече? Защото минаха три часа, а ще отнеме само пет минути”. „Не, просто
  искам да го загрея”. Не знам какво ще използва от онова, което
  направихме, но аз си имам спомените; онова, което правих за Thriller 25
  вече излезе. Ако използва някои от нещата, които направихме –
  страхотно. Ако не – аз си имам спомените и страхотните неща, които
  направихме заедно. Научих толкова много от този човек. Той е страхотен.
  И все още ‘го’ притежава (умението, таланта, магията). Видях го. „mi mi
  mi” в продължение на три часа. Перфектен глас (височина на гласа).

  CRAVEONLINE: Ще ходиш ли на концерта?

  Will.i.am:
  Не знам. Но знам, че веднъж, когато бях във Вегас, той ми се обажда:
  „Чух, че си във Вегас”. Аз – „Да, имаме концерт/шоу довечера. Можеш ли
  да дойдеш?” – Той: „В колко часа започвате?” – „Започваме в 9”. - “Oh,
  rats. (нещо като ‘по дяволите’, rat – плъх) Кълна се, каза rats. “Oh,
  rats. Не мога. Трябва да сложа децата да спят.” „Добре, обаче след
  нашето шоу, аз имам представление с Prince. Трябва да го видиш. Принс
  ме покани да участвам с него в Palms. Може би ще успееш да дойдеш да ме
  видиш на сцената с Prince?” И Майкъл Джексън казва: „О, наистина ли? С
  удоволствие. Обади се на Принс и го питай дали е удобно”. Обаждам се на
  асистентката на Принс. Тя казва – разбира се. Звъня пак: „Yo, Mike,
  it’s great.” Направо не е истина. Като се замисля, това звучи като
  дърта опашата лъжа, нали? Просто звъня на Принс, после водя там Майкъл
  Джексън, обаче е истина, the realest sh*t. Така, аз закъснявам. В такси
  съм, закъснявам и си викам – о, не, ама че момент избрах to be f*ckin’
  late. Винаги закъснявам и точно сега пак ще закъснея, когато ще съм на
  една сцена с Принс, а ще ме гледа Майкъл Джексън. Така че скачам от
  таксито и хуквам. Бягам по улиците на Лас Вегас и хората ми подвикват
  „“Wyclef!” А аз - f*ck you! Стигам до мястото, изнасяме представлението
  с Принс, слизам от сцената и Майкъл е зад кулисите. Казва ми: „ Това
  беше страхотно” Нека поясня, че вече сме били в Ирландия. Та той казва:
  „Това беше страхотно. Не знаех, че рапираш.” Аз: - „Какво? Не знаеш, че
  рапирам? Аз съм в Black Eyed Peas.” Той: “Не съм се замислял, че ти си
  този, който рапира. Мислех, че е другият”. Аз: „Не, пич, аз съм.” –
  „Страхотен си. Това беше страхотно. Трябва да направим нещо подобно
  заедно, ти ще рапираш, аз ще пея”.
  Да, беше страхотно преживяване – Майкъл дойде да ме види на изпълнението ми с Принс. Лудница. Велико, страхотно.


  **** превода не е мой а от друго момиче , за което и благодаря


  ______________________
  avatar
  for all time
  Moderator
  Moderator

  Female Брой мнения : 2104
  Join date : 05.02.2010
  Местожителство : close to him

  Re: Другите за него с думи

  Писане by for all time on Съб Апр 24, 2010 1:44 pm

  *

  THE WAY YOU MADE ME FEEL
  June 26 by admin Filed in: AROUND TOWN, NEWS Tags: michael jackson, stacey mckenzie

  michael-jackson

  I was so blessed to have the opportunity to meet the KING himself. I will never forget that moment for the rest of my life. I was chosen to attend The Fifth Element premier at the Cannes Film Festival as Jean Paul Gautiers’ date, the next day Mr. Gautier informed me that we were invited to attend the premier for Michaels video “Ghosts”. I brought my disposable camera ( yes people DISPOSABLE) and took my seat in the 2nd row centre. Soon there was a lot of mayhem, people jumped out of their seats running to get a picture with Michael who was being swarmed by mad security. The security escorted Mr. Jackson to his seat and I almost had a heart attack, it was right in the front row centre behind me!

  Once he settled in and the lights went dim, I began to tap him on his shoulder, he would turn around and smile, then speaking in his low boy like voice he said to me,”Hi pretty, are you having a good time”? I couldn’t speak but I was snapping away with my disposable camera. Through out the night, I tapped him quite a few more times and took quite a few more pictures, each and every time he would laugh asking if “I was enjoying myself”. After the premier, he was willing to take a picture with me, while about to do so a crowd of people rushed him and he had to leave immediately due to security reasons. The last time I saw Mr. Jackson was while he was being taken away from beside me, the last thing he said to me was,”I’m sorry pretty girl, I hope you still had fun”. That was the day I met the KING and I continue to cherish it to this very sad day.

  Thank you Mr. Jackson for THRILLING us with your music!
  Thank you Mr. Jackson for being the BADDEST dancer!
  Thank you Mr. Jackson for INSPIRING so many generations to follow your footsteps
  Thank you Mr. Jackson for THE WAY YOU MADE ME FEEL that day in France
  Thank you Mr. Jackson for making us SCREAM for more!

  May god rest your beautiful soul!


  http://www.mirror.co.uk/celebs/news/2009/06/25/me-and-michael-jackson-when-i-met-the-king-of-pop-115875-21471876/


  ______________________
  avatar
  martinka
  BEN - потребител
  BEN - потребител

  Female Sagittarius Брой мнения : 86
  Join date : 05.02.2010
  Age : 41
  Местожителство : Пловдив

  Re: Другите за него с думи

  Писане by martinka on Съб Апр 24, 2010 7:38 pm

  Това интервю,For All Time,много ми хареса благодаря ти!Хареса ми онова което лъха от Уили,в смисъл,как говори за него,колко е впечатлен и щастлив от факта,че е работил,бил е близо до Майкъл...аз също бих се чувствала по абсолютно същия начин,най вероятно.Наистина го изчетох на един дъх
  avatar
  Tes
  THRILLER - потребител
  THRILLER - потребител

  Female Брой мнения : 691
  Join date : 08.02.2010

  Re: Другите за него с думи

  Писане by Tes on Пон Май 03, 2010 10:51 am

  Лили

  - Michael, къде ще бъдеш на сцената по време на това (Dirty Diana)?
  *и той ме погледна.. (когато нали момичето е в леглото..)...*
  -Къде мислиш, че ще бъда, ще бъда в леглото с момичето... Very Happy Защо ми задаваш този въпрос?
  ...
  -А Орианти къде ще бъде??
  MJ: "Тя ще бъде в леглото с мен също.." Very Happy

  P.S: Определено това е щяло да бъде едно страхотно, неповторимо изпълнение! Smile
  avatar
  andeli
  Админ/Създател
  Админ/Създател

  Female Aquarius Брой мнения : 3160
  Join date : 05.02.2010
  Age : 46
  Местожителство : In a parallel world

  Re: Другите за него с думи

  Писане by andeli on Пон Май 03, 2010 11:35 am

  Да, Тес.
  И после: " Мога да се справя с две!"


  ______________________
  avatar
  Tes
  THRILLER - потребител
  THRILLER - потребител

  Female Брой мнения : 691
  Join date : 08.02.2010

  Re: Другите за него с думи

  Писане by Tes on Вто Май 11, 2010 9:03 pm

  Плаках заедно с Will. A. M. Точни и прекрасни думи за Майкъл. "A light to the world..."
  avatar
  for all time
  Moderator
  Moderator

  Female Брой мнения : 2104
  Join date : 05.02.2010
  Местожителство : close to him

  Re: Другите за него с думи

  Писане by for all time on Пет Май 14, 2010 11:09 pm


  Well, this may be the most unexpected fact to come out of the Robin Hood press tour: Michael Jackson used to prank call Russell Crowe! The pair became so friendly after L.A. Confidential that Jackson would occasionally call up Crowe and "a gruff voice would say something was wrong, then this tiny little voice said, ‘Don't worry. This is Michael," the actor told GQ UK. Crowe would also call L.A. Confidential author James Ellroy to say things like, “Woof-woof, hear the demon dog bark. He’s got a 12-inch wanger and it glows in the dark.” Which, makes it seem like someone needs to explain to Crowe the difference between a prank call and a creepy message. [Stuff UK]


  ______________________
  avatar
  for all time
  Moderator
  Moderator

  Female Брой мнения : 2104
  Join date : 05.02.2010
  Местожителство : close to him

  Re: Другите за него с думи

  Писане by for all time on Сря Май 19, 2010 10:25 am


  Reclaiming A Fallen King


  Wednesday, March 31, 2010
  Was
  Michael Jackson a WOMANIZER?

  Shocking isn’t it? How can a man known for asexuality be associated
  with such a term? Well, perhaps the surprise lies more on what’s been
  told to us rather than what could be a likely reality. Think back and
  recall, what exactly lead you to believe Michael Jackson was asexual?
  Forget the rumors of homosexuality, I won’t even bother covering or
  grazing that, so back on topic – where does this assumption lie? Is it
  because of his shy demeanor? Or is it the fact that MJ has never had a
  publicized romantic interlude without a raised eyebrow? Tatum O’Neal?
  Shamone! A 12 year old (at the time of the courtship) with a distant
  philandering father who overlooked the welfare of his children to the
  point of drug addiction – so why take a word of a woman who….. let’s be
  honest, has her own very well-publicized issues? Brooke Shields? A
  nifty one here, the epitome of ethereal beauty back in the late
  70s/early 80s who just so happens had the HOTS for Michael Jackson at
  the time, or so Randy Taraborelli claims. But why would such a buxom
  beauty deny this love affair in the 90s, as Tatum did back in the 80s
  (NOTE: Tatum’s idea of a relationship is limited to a sexual one, long
  gone are the romantic and intense witty dialogue of Jane Austen’s
  courtship, one night stands will do)? Well, perhaps a recollection of
  the events in the 90s surrounding Michael Jackson will do. I have my
  own theories but I’d rather let you come to your own, so I’ll merely
  post articles, interviews & reflections of my case. Here is an
  interesting assertion making the rounds on every MJ board and site,
  supposedly it’s been attributed to a former employee by the name of
  Frank Tyson a.k.a. Frank Cascio addressing the Scott Thorson (was
  Liberace’s plaything once upon a time) love affair – Cascio was one of
  MJ’s kid-buddies who was eventually employed by Michael. He was
  prominent during the 2005 trial and allegations, defending MJ publicly
  unwaveringly. But another supposition claims that it is in fact by a
  former Chief of Security who had retired by 2002 - Wayne Nagin perhaps?
  Nagin is a well-beloved bodyguard who had retired by September of 2001
  due to health reasons, it seems he is well-regarded by many MJ fans who
  have met him in the past. Now, this is a letter/post is sourced from
  the The National Enquirer and was in response to the Scott Thorson
  allegation. However, we will attempt to address certain points made
  in it (as difficult as that may be given MJ’s strictures on privacy) as
  subtly as possible with as little commentary as I can muster because
  this will be one heck of a long read, but boring? Tedious? Or perhaps
  juicy?
  ----------
  http://www.jacksonaction.com/index.php?page=search.php&id=1158&search=liberace
  Anybody who genuinely knows Michael (which is none of
  you), knows that Michael is straight - almost to a fault of himself,
  considering that he doesn't look like the most masculine of brothas.
  You're so quick to believe Scott, which is hysterical because if you
  knew their history, you'd know how weirded out Michael was by Scott's
  advances. Michael's not overtly homophobic, but he is old school and
  isn't completely comfortable with it.
  However, given the nature of
  his profession, he has tried his best to be accepting and because he
  tries to be a good Christian, he does not judge, he leaves that to God.
  He still gets incredibly uncomfortable by advances by anything remotely
  male....which brings us to Scott. Scott made a pass at Michael. Michael
  ignored it, initially. The second time, Michael told him to back the
  #### off (in more polite language, of course...Michael was still quite
  young and sweet and innocent back in the '80s, if a dude tried something
  similar NOW, he might get punched in the face). They haven't spoken
  since then. The closest he ever got to Michael after about '84 was that
  his boyfriend was friends with Priscilla Presley's makeup artist. The
  two haven't spoken since Scott tried to get all up on Mikey.

  One may ask themselves, if his motive for coming forward now was out of
  some sort of moral obligation and a desire to crush MJ's "strategy" of
  declaring himself heterosexual, why didn't he come forward in 1993?
  Maids, cooks, ex-guards, everybody and their momma was coming forward
  with "claims," why not then? Or, if the motivation behind this is
  genuine concern for the welfare of children and not money, why not go to
  the police with the things you've seen (i.e. Scott claiming to have
  seen child porn on Michael's nightstand)?

  Simple, none of it happened and Scott was still livin' the life with all
  of Liberace's dough. Poverty brings forth all sorts of "memories."
  Isn't it convenient that just as soon as his cash stash is running dry,
  he tells the world he had sex with Michael Jackson?

  Please.

  Let me break this down for you people and pay attention because I don't
  like doing it more than once. Michael Jackson is thoroughly
  heterosexual. He does not like men. He does not like boys. He likes
  women over the age of 18. Shiiiiit, even before he was 18, he liked
  women well over the age of 18. It's no secret within certain circles
  that Diana Ross was his first. The poor guy thought he was going to
  marry her but she @#%$ him over with Gene Simmons and Arne Naess.
  He
  was pretty naive back then, so he chose not to see the obvious. Then he
  was celibate for about 3 years, before becoming involved with a pretty,
  blond employee of his, an actress from a popular '80s/early '90s
  sitcom, a singer that nobody cares about anymore but was the ish back in
  the day, some groupie/secretary, June Chandler (the mother of punk
  @#$%$ Jordan who got jealous of mommy's relationship with Michael) and,
  of course, Lisa Marie. Lisa Marie was the only one he allowed himself to
  become more than just sexually involved with since Diana, that boy was
  sprung. Lisa Marie, however, led him to believe they would have a
  family of their own, but stayed on the pill anyway because even if she
  said she was a rebel, the little bitch didn't want mommy dearest to get
  mad at her for having a lil black child.
  Mike found the pills,
  split, messed around with a couple of other women with the goal of
  getting one pregnant just to hurt Lisa (he can be an as.shole sometimes,
  true) and eventually knocked up Debbie, which, (if I didn't love and
  adore his children and think think they saved his life) I would say was
  probably one of the biggest mistakes of his life. He was never faithful
  to Debbie after they married, never even wanted to marry her but Mike
  doesn't like to break his mother's heart. He and Lisa continued
  having sex until 1999 (they weren't "together," they were just fucking),
  until he met his third child's mother
  , fell very much in love with
  her, but he is his father's son, so he wasn't entirely faithful to her,
  which is why they split up shortly after she found out she was pregnant.
  From that time, up until right before these new bullish allegations
  broke, he was pretty much a dog. No attachment, just sex. He has no time
  to get attached to somebody and then depressed again after they part
  ways now that he has his children.
  I doubt he has time for anybody
  other than his children and his lawyers now.

  There, you have it. Take it or leave it, but it's the truth. Mike would
  hate me for putting his business out here like this, but at least it's
  accurate, unlike all of the other trash going around now. He ain't my
  boss anymore, so he's just going to have to put up with it.

  Summary: Scott is full of ish, Michael isn't gay and he sho' as h.ell
  ain't a pedophile.
  1. He's weird, he's rich, he's black and he never bows
  down to anybody. He doesn't fit any stereotypes of what a black man
  "should" be, which makes people uncomfortable and enables them to
  believe anything sinister about him. If you need proof of that, just
  look no further than this very message board.

  2. I think I outlined most of the girlfriends for you, if you think hard
  enough you could probably figure out names, but it's not my job to
  spoon feed this to you. He kept Diana a secret because that's what the
  hussy wanted and by the time he got his sh.it together enough to move on
  and get with other women, he was so obsessed with his privacy that he
  didn't want the public to know anything about him that didn't have to do
  with music or business (and rightfully so, everything he does is
  misconstrued, manipulated and taken out of context).

  3. Can't help you there, that's something you don't really discuss with
  Michael. All I can say is that it got more out of hand after he and
  Diana were officially no more. Nobody around him ever condoned it, I
  know I certainly didn't. In all fairness to the kid, most of it is
  exaggerated. He's had a lot, but to a fairly localized area, none of
  this crazy cheekbone, eyebrow, eyelid, forehead stuff. But what does
  plastic surgery have to do with whether or not he's a pedophile or a
  homosexual? Nothing. He's got a good heart, I don't give two sh.its
  about his face.

  I'm about through here, maybe a repeat performance or two, but probably
  not. Just keep all I've said in mind before you jump to conclusions
  about Mike.
  ----------
  Now, how exactly does one look into this? Perhaps an insight into little
  Michael Jackson as opposed to adult Michael Jackson is deserving of
  notice. It seems the Michael we of the later generation got to know or
  perceive was not the same Michael as a youngster. Michael Jackson it
  seems had a tweak or change in his personality at a certain age. Now
  whether that was intentional for publicity’s sake or a life changing
  event like puberty, you decide.


  ______________________
  avatar
  andeli
  Админ/Създател
  Админ/Създател

  Female Aquarius Брой мнения : 3160
  Join date : 05.02.2010
  Age : 46
  Местожителство : In a parallel world

  Re: Другите за него с думи

  Писане by andeli on Пон Май 24, 2010 10:16 pm

  A RETROSPECTIVE OF LIFE ON THE ROAD WITH MICHAEL JACKSON


  by Bryan Matthews>

  World-renowned singer, songwriter Michael Jackson was born in Gary, Indiana, on August 29, 1958. During his life, he sold millions of albums worldwide as a member of The Jackson 5 and as arguably the most prolific solo artist in music history. His life was filled with many hardships, trials, and controversies, but behind the public persona and the tabloid headlines, Michael Jackson was a performer. He was the consummate performer who understood exactly how to put on a show and bring a crowd of thousands to their feet.  Behind the scenes, production crews often got to experience what life with Michael Jackson was really all about. As a salute to one of the greatest musical artist of all time, Philips Vari-Lite contacted four lighting professionals to share with us what life on a Michael Jackson tour meant to them. Peter Morse, Jim Waits, Benny Kirkham, and Gregg Brooks may have had varying responsibilities while working with Michael Jackson, but they all share one thing; a unique perspective on the King of Pop.  How I Got Started On Tour with Michael Jackson  Every lighting designer, programmer, and technician can remember where and how they got that special gig. When offered a chance to work with the largest selling artist of the decade, not many would decline especially when they will be given the chance to truly flex their lighting muscles.  “I was the Lighting Designer on the ‘Dangerous’, ‘HIStory’ and the ‘Michael & Friends’ tours,” began lighting designer Peter Morse. “I had worked with Michael’s manager for a number of years so when they called me of course I said ‘Yes.’ I was excited because technically speaking Michael is a lighting designer’s dream. There were no holds barred with him and even if some of his ideas seemed to ‘come from left field’, we found ways to do it. He was the kind of artist that you could reach as far as you wanted for effects, but nothing would upstage him and it would only serve to support what he was doing. He would have these outlandish and wonderful ideas that he didn’t know how to accomplish technically, but he knew conceptually what it should look like. He would ask for things in a very simplistic way although it would eventually lead to a lot of technological challenges.”  “The first things I did with Michael were a couple of Jackson 5 shows in the late 1970s and the next time was almost ten years later in 1987,” added Jim Waits. “It was his first solo tour, the ‘Bad’ tour, which came directly after the ‘Victory’ tour and the release of the Thriller album. For the tour I was the Vari-Lite programmer and the head of the Vari-Lite tech team.”  “I started with Michael on the ‘History’ tour in the spring 1996,” stated Benny Kirkham. “I was working at Vari-Lite back then and Jim Waits recommended me for the show. We had all the classic VARI*LITE®️ luminaires out with this tour such as the VL2C™️, VL4™️, VL5™️ Wash, and VL6™️ luminaires. It was my gig to set those up every day.”  “When I was first contacted by Jim Waits, I was on the Olympics doing one of the outdoor shows in Atlanta,” said Gregg Brooks. “It was very hot so when he called me to take me off and put me on a Michael Jackson tour, I was very excited. It was pretty cool for this to be my first tour. Benny and I worked together as Vari-Lite technicians handling all the VARI*LITE luminaires.”  Working Relationship with Michael Jackson  Lighting designers and technicians will share many opinions about many musical artists, but no matter what the working relationship is like, they must all find a way to put on a great show.  Morse continued, “Every artist is different. Some artists don’t get involved at all in the lighting of their show, and some don’t even know your name. Others are overly involved. Some know what they’re talking about and some don’t. Michael may not have known technically what he was asking for, but he knew in his head artistically what he wanted. Sometimes he would say ‘Can I have lots of white light here?’ or ‘Can I have a white light over my head?’ and of course we would do what we could to make it happen. It got to a point where I could guess what he wanted because I knew how he was thinking as far as lighting goes. The beauty of our working relationship was that I could reach deep into my imagination and know that I wasn’t going too far. Nothing was too outlandish for him.”  “Michael was different than anyone else I had ever worked with,” said Waits. “He was thoroughly involved but not necessarily at the very beginning of something. He waited until we had something established and he would edit, comment, and ask for additions. And he’d ask for them very quickly. In the first days of rehearsals I was asked to program as many chase effects that I could, and I got up to about 140 chases before Michael showed up ready to see what we had. After all the chase sequences and a brief conversation the lighting designer informed me Michael wanted to use all 140 chases in a single song. So at that point we learned maybe we should only show him a little bit at a time.”  Kirkham explained, “Everybody wants to know what he’s really like. I did meet him a couple of times and each time he was very professional and came across as very intelligent. At the end of the ‘HIStory’ tour he posed for pictures with the crew, but not just a group shot, he posed for pictures individually. Gregg and I are both in a picture on my wall with Michael and everyone always asks the same question, ‘Is that real?’ and that’s exactly what Michael was, he was real.”  On Tour with Michael Jackson  A national tour is a long, hard road. An international tour is even longer and more intense. Now, add in the fact that you are traveling with one of the most popular worldwide musical artist, and you get the picture. Life on a Michael Jackson tour was long, it was hard, but it was also full of great memories.  “Michael was always very focused on the actual presentation of the show,” remembered Morse. “He was involved technically, musically, and with every other aspect of the performance. But there was always a specific part of the show that was dedicated to his wanting to heal the world in whatever way that he or his music could accomplish. The Dangerous tour was really his first statement tour focusing on ‘Heal the World’ and ‘Feed the Children.’ It was always in the background and certainly it was a portion of the show. I found that the reaction worldwide was always the same wherever he went. In many locations, the concert-goers may not speak a word of English, but they knew all the words to all the songs. You could always hear them singing in unison. It was phenomenal. In the televised concert footage from the ‘Dangerous’ tour in Bucharest, Romania the absolute immensity of his audience is obvious. I’ve done tours with such artists as Madonna where we’ve had 100,000-200,000 people in stadiums. But this was the largest crowd I had even seen. Driving to the stadium in Bucharest, we saw a soldier or an armed policeman basically every ten feet for the entire route. They were all around encircling the stadium and someone told us that this was the largest crowd they’d seen since the revolution. We were a bit nervous with the army’s presence. But this was soon dispelled as the immense crowd began singing in unison. I don’t know how they personally viewed him but Michael was definitely a kind of pied-piper or messiah in some of their eyes. He espoused love for everyone and I guess they really picked up on that.”  “When I went to Japan my first time with Genesis and I was walked around sightseeing with the band members through pagodas and shrines, taking pictures and it was just like a family outing,” said Waits. “But if you were there with Michael Jackson and you even wore a coat with the tour logo on it, you were literally swarmed. You could be an absolute nobody, but if you’re associated with “that” tour you’re somebody. That’s a bit unnerving from my point of view. Some people like it and some, like me, are going to try to run from it. I brought lots of plain t-shirts to wear in public.”  Waits continued “In 1988, the year prior to the wall coming down in Germany, we played the Reichstag, the old Parliament. Concerts were performed on the front grounds and you could hit the Berlin Wall with a rock from the back door of the venue. We raised extra lighting and sound gear so something could be heard and seen on the other side. We were told that the size of the audience listening in the street on the other side of the wall was 10 times the size of what was out front, which was a complete sell-out. That was one of the most memorable moments that I have ever been a part of and to be a part of it with a Michael Jackson tour makes it even more so.”  Kirkham added, “On our tour, Michael was definitely an international ambassador of peace. We had some moments in the show that were just incredible. We had a scene where there was this huge bombed out city, with smoke drifting between the destroyed buildings. We had a lot of local people mixed in with our dancers and then they’d sing Earth Song. The chorus was ‘What about us. What about us.’ and at the end of the song this blinding light and a tank would come through from upstage. This tank was truly one of a kind and Michael would stand in front of the tank as if he were in Tiananmen Square stopping it in its tracks. The tank driver then jumped out of the tank, the gun turret would turn, the hatch popped open and the driver would point a gun at Michael. Michael would reach out and lower the gun causing the tank driver to become overwhelmed with emotion and then a little girl, a local, would come up to the driver and give him a flower as everyone began to sing ‘Heal the World.’ That was followed up by flags of every nation waving around as they played the classic tune ‘Pictures at an Exhibition’ with big, bombastic horns as the dancers and the performers would wave these enormous banners with all the flags of all the nations that we were going to tour. It was extraordinary. You can not underestimate what Michael’s popularity was and still is overseas no matter where we went, and we went to some places in Eastern Europe that not too many years before there actually were tanks in the streets. There were people becoming quite emotional all over the world, and that is one memory that will stay with me forever.”  “There are so many great memories from touring with Michael,” agreed Brooks. “One that stands out to me is that we did a lot of shows in the rain. I remember it was a miserable night while we were loading-in during the Asian leg of the tour and we had these little small Asian ladies working as our stage hands. They were trying their hardest to push giant VL2C cases up these wet ramps while it was pouring down rain. It was sort of a wake up call that we weren’t in Kansas anymore, but regardless they worked as hard as any other local crew that we had on tour and I will never forget them.”  Word of Michael Jackson’s Death  Anytime one hears of the passing of a friend it a devastating moment. The unexpected finality and sudden passing of Michael Jackson was not an exception for those who worked and traveled with him around the world.  “I was actually on an airplane and I got about six text messages about his death as the doors were closing and we were told to turn off our phones,” said Morse. “I knew he had been sick that morning but those of us from the older tours were surmising, via text messaging, that he was perhaps getting sick from the stress. He sometimes reacted physically to the stress, but obviously this had gone way beyond that. When, as the airplane doors were closing, I got word of his passing, I had to face two or three hours in the air, where I could not communicate with anyone. It was really frustrating. It was terrible.”  Added Waits, “I truly felt strange. I had been talking to a friend of mine on his newest tour and he was telling me about the rehearsals and how Michael had recently gathered the entire crew onstage in a circle. Michael then stood in the center sincerely thanked them for about 20 minutes because it was going to be his comeback tour. The production manager reported that at the end of it, he could have taken the crew and gone up against the Dallas Cowboys and it really got everyone pumped about the upcoming shows. Five minutes after my friend and I finished our conversation someone came to my door and said they’re reporting Michael Jackson dead. I was in a state of shock and awe. We were just talking about him, things were going really well, and now he’s gone.”  “When someone you’ve actually met and you feel you know is gone it puts you in a state of shock,” stated Kirkham. “It was unreal. I am proud to have worked for a guy that you could tell every day he was a consummate professional. Michael Jackson worked harder than anyone else on tour. People see the oversimplification of his life in the media but I do know that he was a really good boss and I do know that he was an incredible performer. Just from my personal experience in which I saw a couple hundred of his shows, I can prove it.”  “I was actually surprisingly upset about it,” Brooks confirmed. “I really enjoyed working on tour with Michael, but I never classified myself as a fan and I never owned any his albums, but when I heard that he had passed away something inside me felt as if I had lost someone close to me. I can’t really explain it, but I was definitely upset about it.”  Looking Back  As our lives continue to move forward, the reflections that we have of our past experiences are often the most valuable prizes we take with us. When given the opportunity to work with a musical icon, those memories are even more pronounced and hold a bit of insight into what life working with the superstar was really all about.  “One memory I will always have of Michael Jackson is the very first meeting I had with him which was kind of an early production meeting to discuss ideas for the ‘Dangerous’ tour” began Morse. “In Michael I found a guy who was one of the warmest and most funny people I had ever met which was not quite the image others saw publically. He was full of jokes while relating some great stories from his past and he was extremely down to earth. My first connection with him told me that he was approachable and definitely had big eyes for big things; not only for his career, but for his shows. He was such a creative person which is a dream come true for a lighting designer.”  Morse continued, “One day in rehearsals, Michael was ready to practice the opening number and he came catapulting out of what we called the ‘toaster’ flying out of a hole and landing on both feet. He was wearing that iconic metallic suit with the sunglasses and long hair with a rigid stare off into the distance. The first day he did this with about 50 of the crew and dancers watching and he just stood there for about four minutes. We were all looking nervously at each other, wondering what he was doing. Then, he very slowly raised his hand up, grabbed his sunglasses and took them off. It felt like forever and then he did a spin kick and the music started. So of course I’m wondering why he takes such a long pause. Well, the reason is he knew exactly how long he needed to hold that pose for the crowd. The first time we did it live in front of Munich stadium his pause was exactly to the second, the same amount of time that he was doing in rehearsal, and the crowd was going wild. He just knew.”  “Running the lights for a Michael show every night with the crowds that we had and the places we were, it was pretty overwhelming,” said Kirkham. “A tour often becomes routine, no matter what. Over time, anything can become normal, but it was extraordinary to be in crowds of that size. I believe in Warsaw there were something like 400,000 people at the show. On paper that’s simply a big number, but until you see 400,000 people in one place, you really don’t get a grasp of the enormity of it.”  Kirkham went on to state, “On a Michael tour you definitely work with the A-Team. There were a couple of other stadium tours on the road as I recall that same year, but we felt we were working with some of the best people in the business. And you always know you could rely on the folks around you. Everyone was pulling their weight. It was extraordinary. It was very hard work and there were days that we just hated life. We were gone for seven months straight and we went all the way around the world. We were miserable at times, but by the end of it we could look at each other and realize we’d really accomplished something great.”  “While on the road, I remember thinking it’s sort of like when you look back at The Beatles,” stated Brooks. “I always see the footage of the thousands of screaming fans when they first came to America, and traveling with a Michael tour was very much the same thing. It was also sort of two different tours with the same title. The first part we flew East to do our first show in Prague and landed several months later at LAX from the West. We literally flew around the world and hit every continent except Antarctica. That part of the tour was very grueling. The work was sometimes painful, but then we took a small break, production cleaned things up a bit, and then second leg of the tour was just a regular European tour. It became great at that point. We had a really tight crew that got on board every night and made it happen.”  Michael Jackson Retrospective  With the passing of Michael Jackson, people around the world will begin the debate of where exactly his life and career will be remembered in the pantheon on musical artists. But for those who had a chance to work with him, the remembrance goes a little deeper. It goes past just the musical genius into a place in their life that they will never forget.  “When I look back at the life and career of Michael Jackson, one of the things that sticks out to me is that, for all the sensitivity he possessed for flair and for pushing the technological ‘envelope’, he never got to enjoy a tour which was totally lit with automated fixtures.” said Morse. “I am told of how great his recently planned tour would have been, but unfortunately it didn’t happen. Michael was more than just a singer/songwriter; he was a performer, the ideal performer. If you have never sat in a stadium of 400,000 screaming fans all waiting to see what he does next, you can’t grasp the magnitude and depth of his life and the millions of people he inspired to be great.”  Waits agreed, “That’s a tough one. Whenever I think back on the life and history of Michael Jackson the greatest thing I get is a picture of the people I worked with. And as much as anything, Michael really stood for that. My last tour with Michael was my last tour and a good one to end on because I knew that after working with Michael and the great crew assembled I wasn’t going to do any better. It was a good time to end that part of my career.”  “I think he’ll be remembered well and a lot of the controversy surrounding his life will subside,” added Brooks. “In the end, he will simply be remembered for what he did best, which was perform his music as only he could.” – Gregg Brooks  “It’s hard to say where Michael will fall in the hierarchy of musical artists,” concluded Kirkham. “People thought there would never be anybody who could surpass Elvis, and then there were The Beatles. People thought no one would surpass The Beatles, but then there was Michael.”


  ______________________
  avatar
  L.O.V.E. MJ
  Moderator
  Moderator

  Female Gemini Брой мнения : 1038
  Join date : 05.02.2010
  Age : 45
  Местожителство : При ЛЮБОВТА...

  Re: Другите за него с думи

  Писане by L.O.V.E. MJ on Сря Юни 02, 2010 2:55 pm

  andeli написа:Винаги съм харесвала музиката на "Savage Garden" и тази песен на Дарен Хейс. Сега вече знам защо.

  Аз също. Докосва ме по особен начин. Но вече си имам и обяснението.
  avatar
  for all time
  Moderator
  Moderator

  Female Брой мнения : 2104
  Join date : 05.02.2010
  Местожителство : close to him

  Re: Другите за него с думи

  Писане by for all time on Сря Юни 02, 2010 3:29 pm

  A аз защо обичам толкова Fall again. Само веднъж и по уникален начин!


  ______________________

  Sponsored content

  Re: Другите за него с думи

  Писане by Sponsored content


   В момента е: Вто Дек 18, 2018 10:18 pm