MJJ THE KING

Добре дошли във форума " Michael Jackson The King" !

Пожелаваме Ви приятни минути в нашето прекрасно място

изпълнено с любов и преклонение към

единственият и неповторимият

Майкъл Джаксън!

  БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТТА НА МАЙКЪЛ!

  Share
  avatar
  L.O.V.E. MJ
  Moderator
  Moderator

  Female Gemini Брой мнения : 1038
  Join date : 05.02.2010
  Age : 45
  Местожителство : При ЛЮБОВТА...

  БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТТА НА МАЙКЪЛ!

  Писане by L.O.V.E. MJ on Нед Май 23, 2010 6:36 pm

  МАЙКЪЛ ДЖАКСЪН

  БЛАГОТВОРИТЕЛНА ДЕЙНОСТ

  1979-2003


  Януари, 1979: Майкъл Джаксън дарява неопределен брой книги, включително Питър Пан на Чикагската Библиотека, секцията за деца и юноши и популяризира четенето чрез библиотекарска програма, наречена Boogie to the Book Beat (буги в ритъма на книгата)

  Юли 1981: Концерт в Атланта Джорджия, Триумф Турне – концерт бенефис набира 100.000 долара в Омни Аудиторията в Атланта, Джорджия за Детската Фондация Атланта в отговор на серията отвличания и убийства, които тормозят децата в Атланта от месеци.

  Януари 10, 1984: По време на заснемането на реклама на Пепси, Майкъл Джаксън е изгорен от пиротехника, която някак си се възпламенява погрешно. В резултат на инцидента, той е закаран в Медицински Център Бротман в Кълвър Сити, Калифорния. Въпреки изгарянията от втора и трета степен с големината на човешка длан в задната част на главата му, Джаксън е посетил няколко други пациента с изгаряния и по-късно дарява хипербарокамера (използва се за лечение на пациенти с изгаряния) като допълнение към голямо дарение за подготовка и оборудване на Център по Изгаряния Майкъл Джаксън.

  Април 9, 1984: Дейвид Смити, 14-годишно момче, което страда от циститна фиброза е поканено в дома на Майкъл. Да се запознае с Майкъл е било последното желание на Дейвид. Той умира 7 седмици по-късно.

  Април 14, 1984: Майкъл оборудва отделение с 19 легла в МЦ Mount Senai в Ню Йорк. Този център е част от Фондацията на T.J.Martell за изследване на левкемията и раковите заболявания.

  Май 1984: Майкъл Джаксън дарява правата за използване на песента “Beat It” на национална рекламна кампания срещу шофирането след употреба на алкохол. За своя принос, той получава Награда за Изключителен Принос от Президента Роналд Рейгън.

  Юли 5, 1984: Майкъл Джаксън и семейството му дават прес-конференция, за да обявят промяната в системата за дистрибуция на билетите за турнето Victory. По време на речта си, той казва: „Накрая, и най-важно.... искам да знаете, че когато в началото се съгласих на това турне, аз реших да даря ВСИЧКИ свои приходи от него за благотворителност.” От щедростта на Майкъл се възползват три благотворителни организации: Фонда на Колежа за Чернокожи основава Фонд за Стипендия Майкъл Джаксън, който до 1988г е осигурил стипендии на 70 ученици в училища, членове на UNCF (United Negro College Fund) Лагера Good Times за неизлечимо болни деца и Фондацията на T.J.Martell за изследване на левкемията и раковите заболявания.

  Юли 14, 1984: The Jacksons забавляват 8 деца, страдащи от неизлечими заболявания по време на участието си в Джаксънвил, Флорида. 14-годишната Маланда Купър, жертва, на която й остава много малко да живее, пише на Кмета с молба да се запознае с Майкъл. Майкъл се среща с нея зад кулисите преди концерта. По-късно още 700 деца в неравностойно положение са посетили шоуто безплатно.

  Юли 1984: The Jacksons имат участие на Стадион Тексас в Далас, на което даряват 1200 билета на непривилегировани деца (на стойност 39.000 долара)

  Август 1984: След провала на преговорите за участие в Гари, Индиана, The Jacksons транспортират 40 деца от Дома за Сираци, храненици и изоставени деца Телма Маршал, Дома Hoosier Boys и Учебната програма Donzels Work за гимназисти, борещи се за колеж, към Детройт, Мичиган за третото им поред участие там.

  Декември 13, 1984: Майкъл посещава Мемориална Болница Бротман, където се лекува след изгарянето по време на заснемането на рекламата на Пепси. Той дарява всички пари, които е получил от Пепси – 1 500 000 долара – на Детския Център по Изгаряния „Майкъл Джаксън”.

  Януари 28, 1985: Майкъл Джаксън е един от първите артисти, които пристигат в A&M Lion Share Studios за историческия запис, който събира дузина заслужили народни артисти в надеждата да облекчат глада в Африка. При тази сесия, продължила цяла нощ, е записан най-мащабния музикален сингъл в историята на звукозаписното изкуство We Are The World , размножен на видео касети и книга, всички приходи от които са за обезпечаване на усилията за облекчаване на глада. Този запис спечелва повече от 60 милиона долара, които са вляти в най-засегнатите от глада страни. Участието на Майкъл Джаксън в този сингъл не е само като изпълнител. Той написва песента заедно с Лайънел Ричи и прави демо-записа, който е раздаден на участващите певци.

  Март 1985: Майкъл Джаксън посещава младо момиче, което е парализирано в следствие на автомобилна катастрофа в Маями, Флорида. По-късно той й изпраща касета със запис на концертите от Victory турнето и яке от турнето.

  1986: Майкъл основава „Фонд за стипендии на UNCF – Майкъл Джаксън”. Неговия фонд от 1.5 милиона долара е насочен към студенти главно от изпълнителско изкуство и комуникации и всяка година отпуска средства на ученици, кандидатстващи в колежи или университети, членове на UNCF.

  Февруари 28, 1986: След претърпяна трансплантация на сърцето, 14-годишната Донна Ашлок от Калифорния, получава обаждане от Майкъл Джаксън. Той е чул, че тя му е голям фен. Майкъл я поканва да му отиде на гости в дома му в момента, в който се почувства по-добре. Тази визита се осъществява на 8 март. Донна остава за вечеря и гледа филм заедно с Майкъл.

  Октомври 1986: Домашните любимци на Майкъл – на пазара се пуска линия от плюшени играчки, пресъздаващи животните от зоологическата градина на Майкъл Джаксън. Майкъл е изисквал по 1 долар от всяка продажба да се дарява за детска благотворителност.

  Септември 13, 1987: Майкъл подкрепя кампания срещу расизма. Той подкрепя усилията на NAACP в борбата срещу предразсъдъците към чернокожите артисти.

  Септември, 1987: Майкъл Джаксън дарява 20.000 долара на семейството на младо японско момче, Йошияки, което е било отвлечено и убито. Кадрите, показващи неговата съпричастност към Йошияки и семейството му, показват дълбоко емоционалната страна на Майкъл, говорещ за инцидента „Много съжалявам и съм дълбоко натъжен да чуя това за Йошияки. Ако можех, бих отишъл при родителите му, за да изкажа своето съчувствие и да отдам почитта си на Йошияки. Бих искал да посветя на Йошияки турнето си в Япония.... Йошияки, знам че си там някъде и ни наблюдаваш. Надявам се, че никога повече няма да се случва нещо толкова брутално и сърцераздерателно. Обичам ви.” След това Джаксън продължил с изпълнение на песента I just can’t stop loving you.

  Октомври 1987: В края на Bad турнето си, Майкъл дарява някои лични вещи на UNESCO за благотворителни цели. Приходите са за образованието на децата в развиващите се страни. Сред вещите са били слънчевите очила на Майкъл, тениски и анораци.

  Ноември 1987: Майкъл Джаксън дарява 10.000 паунда на организацията Деца В Нужда в Англия.

  Ноември 1987: Майкъл Джаксън посещава болница за деца по време на турнето си в Австралия

  Февруари 1, 1988: Песента “man In The Mirror” влиза в класациите. Приходите от продажбата на този запис са за Кампанията Добри Времена на Роналд МакДоналд, кампания за деца, болни от рак.

  Март 1, 1988: Втората спирка от първото щатско турне Bad – Ню Йорк – Майкъл Джаксън има концерт на Медисън Скуейър Гарден, първия от трите концерта е бенефис в полза на United Negro College Fund. Той предоставя чек за 600.000 долара на Кристофър Едли, Президент на UNCF, което го превръща в един от най-големите дарители на фонда. Периодичните списания в Ню Йорк пишат „Това, което прави Майкъл отдавна вече надхвърли поп концерт. До този момент, 97 млади хора са се възползвали от щедростта на Майкъл Джаксън към UNCF.”

  Април 1988: На Фондацията Make a wish са предоставени безплатни билети за три последователни концерта в Атланта, Джорджия.

  Април 1988: Съобщено е, че 4.000 билета за концертите на Майкъл Джаксън в Англия се даряват на ITV Telethon, което ще донесе 200.000 паунда на Great Ormond Street Children’s Hospital (голяма детска болница).

  Май 22, 1988: Майкъл посещава деца, болни от рак в болница Bambini-Gesu Children's Hospital в Рим. Той дава автографи и раздава лакомства и записи на малките пациенти. Той обещава на болницата чек за 100.000 паунда.

  Юни 1988: Търг на музикални знаменитости в бенефис на Фондацията T.J.Martell за изследване на левкемия, ракови заболявания и СПИН се хвали, че черна шапка с периферия, подписана от Майкъл Джаксън е била най-печелившата оферта. Тя е продадена за 4.000 долара.

  Юли 16, 1988: Преди концерт на стадион Уембли, Майкъл се среща с Принца на Уелс и съпругата му Даяна. Той им дава чек за 150.000 паунда за Тръстта на Принца и 100.000 паунда за детската болница на улица Ормонд. Той прави дарение и на Фонда Wishing Well, който подпомага финансова конструирането на нова сграда за Лондонската Болница за Деца. Майкъл посещава болницата и пациентите в нея.

  Юли 20, 1988: Майкъл посещава неизлечимо болни деца в Great Ormond Street Hospital. В отделението за пациенти в не толкова критично състояние, Майкъл остава по-дълго и им разказва приказки.

  Август 29, 1988: На 30тия си рожден ден Майкъл изнася концерт в Лийдс, Англия за английска благотворителна организация “Give for Life”. Целта на тази организация е имунизация на децата. Майкъл предоставя чек за 65.000 паунда. Приходите от концерта са предоставени в помощ за имунизирането на 40.000 деца.

  Октомври 1988: Майкъл Джаксън предоставя чек за сумата от 125.000 долара на Естер Едуардс и Бери Горди за създаването и поддържането на Хитсвил, САЩ, Музей на Мотаун в Детройт, Мичиган. Той дарява и черната си шапка, бяла ръкавица с пайети и костюм от Мотаун Ерата на творчеството му.

  Ноември 1988: 100 билета за концертите от Bad турнето в Атланта, Джорджия са дадени на Фондацията Детски Желания, за да бъдат раздадени на наизлечимо болни деца.

  Декември 1988: Майкъл посещава 12-годишния Дейвид Ротембърг. Пет години по-рани, като акт на отмъщение срещу бившата си съпруга, баща му го изгаря много лошо.

  Януари 1989: Приходите от едно шоу на Майкъл в Лос Анжелис са дарени на Childhelp, USA – най-голямата благотворителна организация срещу детското насилие. В знак на благодарност, организацията в южна Калифорния основава „Международен Институт за Изследване на Детското Насилие Майкъл Джаксън”.

  Януари 10, 1989: Bad турнето свършва. Майкъл дарява билети за всеки от концертите на деца в неравностойно положение, пари на болници, сиропиталища и благотворителни организации. По време на многото спирки, Майкъл се среща зад кулисите преди концертите с болни деца от околността, в която се намира. Сет Ригс, вокалния треньор на Майкъл отбелязва: Всяка вечер идваха деца на носилки, толкова болни, че едва държаха главата си изправена. Майкъл коленичеше до носилките и слагаше лицето си до техните, за да могат да се снимат и им даваше снимките като спомен за момента...”

  Февруари 7, 1989: Майкъл посещава Основно Училище Кливланд в Стоктън, Калифорния. Няколко седмици по-рано 25-годишен мъж беше стрелял в двора на училището. 5 деца бяха убити, а 39 – ранени.

  Март 5, 1989: Майкъл кани 200 деца от института за детски занаяти Св.Винсент и от организацията Големи Братя и Големи Сестри на Цирк Варгас в Санта Барбара. След това, той ги кани в ранчото си, за да им покаже частната си зоологическа градина в Невърленд.

  Ноември 13, 1989: Организацията „Изпълнени Желания” помага на 4-годишния Дариън Пейгън, който страда от левкемия да се срещне с Майкъл. Майкъл го поканва на представлението на Канадски акробати.

  Декември 28, 1989: Младият Раян Уайт, който страда от хемофилия, прекарва ваканцията си в ранчото на Майкъл. През 1984г. Раян е заразен с вируса на СПИН при преливане на кръв. След като е изключен от училището в Кокомо, Раян се бори срещу дискриминирането на жертвите на СПИН.

  Януари 6, 1990: Майкъл кани 82 малтретирани и изоставени деца чрез организацията Childhelp в Невърленд. Там той им предлага игри, барбекю и кино прожекции.

  Юли 1990: 45 деца от Проекта Улица на Мечтите, Лос Анжелис за деца с живозастрашаващи заболявания, са поканени в долината Невърленд.

  Август 18, 1990: Майкъл кани 130 деца от YMCA лятната програма от Лос Анжелис и Санта Барбара в ранчото Невърленд.

  Май 6, 1991: Майкъл е поканен на благотворително събитие на Джейн Гуудол. Майкъл я подкрепя – тя е поддръжник на изследване на поведението на шимпанзетата в Гомб, Нигерия от повече от 30 години.

  Юли 26, 1991: Майкъл посещава Младежката Фондация за Спорт и Изкуство в Лос Анжелис. Тази фондация подкрепя семействата на гангстерски членове и помага при преодоляване на зависимост от наркотици. Майкъл разговаря с децата и им подарява широко-екранен телевизор и финансова помощ.

  Декември 1991: Офисът на Майкъл – MJJ Production дарява на семейства в нужда от Лос Анжелис повече от 200 пуйки за Деня на Благодарността.

  Февруари 1992: За 11 дни Майкъл изминава 30.000 мили в Африка, за да посети болници, домове за сираци, училища, църкви и институции за деца с умствени увреждания.

  Февруари 3, 1992: На прес-конференция в Музикалната Зала на Радио Сити Ню Йорк, Майкъл обявява, че планира ново световно турне, което ще събира средства за неговата нова фондация „ДА ИЗЛЕКУВАМЕ СВЕТА”. Тази фондация ще подкрепя борбата със СПИН, Диабета сред младежите и ще подкрепя фондацията на Роналд МакДоналд ПОЖЕЛАЙ СИ.

  Май 6, 1992: Майкъл поема разноските за погребението на Рамон Санчес – убит по време на размириците в Лос Анжелис.

  Юни 23, 1992: на прес-конференция в Лондон, Майкъл съобщава за фондацията си ДА ИЗЛЕКУВАМЕ СВЕТА.

  Юни 26, 1992: Майкъл дарява на Кмета на Мюнхен – Г-н Кронвитер – чек за 40.000 марки за нуждаещите се хора от града.

  Юни 29, 1992: Майкъл посещава детската болницата София в Ротердам и дарява чек за 100.000 паунда.

  Юли 1992: Майкъл дарява 821.477.296 италиански лири на La Partita del Cuore в Рим и дарява 120.000 германски марки на детски благотворителни организации в Естония и Латвия.

  Юли 25, 1992: по време на концерт в Дъблин, Ирландия, Майкъл обявява, че ще даде 400.000 паунда от приходите от турнето за разнообразни благотворителни цели.

  Юли 29, 1992: Майкъл посещава детската болницата Кралица Елизабет в Лондон. За да изненада децата, той довежда в болницата и Мики и Мини Маус от Евро-Дисни.

  Юли 31, 1992: По време на втория концерт на Стадион Уембли, Майкъл дава на Принц Чарлз чек за 200.000 паунда за неговия тръст.

  Август 16, 1992: 6-годишният Николас Килън, който изгубва зрението си в резултат на животоспасяваща операция за отстраняване на рак, среща Майкъл зад кулисите в Лийдс, Англия.

  Септември 1992: Майкъл дарява 1 милион песети за благотворителност, под патронажа Кралицата на Испания.

  Септември 30, 1992: Президентът на Румъния – Илиеску – открива нова детска площадка за 500 сирачета, която е финансирана от Майкъл. Майкъл говори за фондацията си „ДА ИЗЛЕКУВАМЕ СВЕТА”.

  Октомври 1, 1992: Майкъл избира концерт в Букурещ, Румъния за предаване по телевизията по цял свят. Изборът му е логичен като се има предвид, че страната е известна с големия брой приюти за сираци.

  Ноември 24, 1992: На летище Кенеди в Ню Йорк, Майкъл наблюдава товаренето на 43 тона лекарства, одеала и зимни облекла за Сараево. Фондация „ДА ИЗЛЕКУВАМЕ СВЕТА” в сътрудничество с AmeriCares осигурява средства за Сараево в размер на 2.1 милиона долара. Те ще будат разпределени под надзора на Обединените Нации.

  Декември 10, 1992: По време на прес-конференция в Американското посолство в Токио, на Майкъл е връчен чек за 100.000 долара в полза на фондация ДА ИЗЛЕКУВАМЕ СВЕТА от спонсора на турнето ПЕПСИ.

  Декември 26, 1992: По време на разпространение на молба за дарения на UNCF, Майкъл декларира: „Колежите и Университети за чернокожи раждат някои от водещите личности на нашето време. Те са на водещи позиции в бизнеса, правосъдието, науката и технологиите, политиката и религията. Горд съм, че Стипендиантската Програма Майкъл Джаксън помага на повече от 200 млади мъже и жени да получат качествено образование.”

  Януари 19, 1993: Майкъл е една от звездите, които пеят в Деня на встъпване в длъжност на президента Бил Клинтън. Преди да изпее “Gone Too Soon” той обръща внимание към проблемите и неволите на вертвите на СПИН и споменава своя приятел Раян Уайт.

  Януари 26, 1993: на прес-конференция в Сенчъри Плаза Хотел в Сенчъри Сити, Лос Анжелис, на Майкъл е даден чек за 200.000 долара от Националната Футболна Лига и от Спонсорите на Супер Купата, както и друг чек за 500.000 долара от Фондация BEST, които чекове са в полза на Фондацията на Майкъл „ДА ИЗЛЕКУВАМЕ СВЕТА”. На това събитие официално е съобщено създаването на “ДА ИЗЛЕКУВАМЕ L.A(Лос Анжелис)”.

  Февруари 1993: Заедно със SEGA, Майкъл участва в разпределянето на повече от 108.000 долара за компютърни игри и оборудване на детски болници, домове и приюти на територията на Англия.

  Март 1993: Обявено е създаването на Фондацията на Независимите Филмови Компании. Те ще произвеждат семейно-ориентирани филми. Част от приходите ще отиват във фондация „ДА ИЗЛЕКУВАМЕ СВЕТА”.

  Март 27, 1993: На среща в Сенчъри Плаза Хотел в Лос Анжелис, Майкъл изнася 5-минутна реч пред 1200 учители и политици.

  Април 26, 1993: По време на „ДА ИЗЛЕКУВАМЕ L.A” турнето, Майкъл посещава Фондация Whatta Health и две училища в Лос Анжелис.

  Май 5, 1993: Бившият Президент Джими Картър и Майкъл, който е председател на инициативата „ДА ИЗЛЕКУВАМЕ ДЕЦАТА СИ/ДА ИЗЛЕКУВАМЕ СВЕТА”, обявяват в Атланта своят „Проект за Имунизационна Кампания Атланта”.

  Юни 1993: Майкъл обявява, че дарява 1.25 милиона долара за децата, пострадали при размириците в Лос Анжелис.

  Юни 1993: 100 деца от клуб Challengers Boys and Girls посещават Невърленд.

  Юни 10, 1993: Майкъл промотира новата програма DARE (предизвикателство). Целта й е да информира децата за опасността от наркотична(лекарствена) зависимост.

  Юни 18, 1993: Майкъл посещава болница във Вашингтон. Той прекарва няколко часа с децата там и играе шах с някои от тях.

  Август 1993: заедно с Пепси-Кола Тайланд, Майкъл дарява 40.000 долара на благотворителна организация на Принцеса Маха Чакри Сириндхорн, на Детските провинциални Училища и на Фонда за Развитие на Младежта в подкрепа на програмата за обяд на децата в провинциалните училища в Тайланд.

  Август 1993: Заедно с Пепси-Кола Интернешинъл, дарява нови линейки на Детски Независим Животоспасяващ център в Москва и на болницата De Ninos Dr.Ricardo Gutierrez в Буенос Айрес, Аржентина.

  Октомври 1993: Майкъл дарява 100.000 долара на Фонда за Защита на Детето, Фондация на Децата с Диабет, Проекта в Атланта и на Клуба за Момчета и Момичета в Нюарк, Ню Джърси.

  Октомври 22, 1993: Майкъл посещава болница в Сантяго.

  Октомври 28, 1993: Майкъл заплаща посещението на 5000 деца в неравностойно положение на Парк Рейно Авентура, в който живее кита Кейко (от „Волният Уили”)

  Ноември 5, 1993: Майкъл е гост на Детско Парти в Хард Рок Кафе в Мексико Сити.

  Декември 1993: Заедно с Фондация Горбачов, предоставя 60.000 детски ваксини в Тбилиси, Грузия.

  Декември 16, 1993: Фондация „ДА ИЗЛЕКУВАМЕ СВЕТА” – Англия, подкрепя „Операция Детска Коледа” и доставя играчки, лакомства, подаръци и храна на децата в бивша Югославия.

  1994: Майкъл дарява 500.000 долара на Фондацията срещу СПИН на Елизабет Тейлър.

  Януари 7, 1994: През уикенда на рождения ден на Мартин Лутър Кинг Младши, Майкъл прави парти за повече от 100 деца в неравностойно положение в ранчото си Невърленд.

  Февруари 22, 1994: По телевизията се излъчва “The Jackson Family Honors”. Приходите от шоуто са предоставени на новата им благотворителна организация „Family Caring for Families” (“семейство се грижи за семейства”).

  Август 6, 1994: Майкъл и съпругата му Лиса Мари посещават две детски болници в Будапеща и раздават играчки на болните деца.

  1995: Майкъл иска да освободи делфините, които са затворени от години. Той смята, че трябва да има законови разпоредби относно начина, по който живеят делфините в зоокътове и паркове.

  Март 1995: Малкият Бела Фаркас получава нов черен дроб. Майкъл и Лиса Мари срещат 4-годишното момче по време на пътуването си до Унгария през 1994. Майкъл прави всичко, за да помогне на Бела, чийто единствен шанс да живее е била трансплантацията на нов черен дроб. Фондация ДА ИЗЛЕКУВАМЕ СВЕТА заплаща операцията и разходите по възстановяване.

  Май 1996: Майкъл Джаксън изпраща венец от бели рози, карамфили и лилии на погребението на един от британските му фенове. Надписът гласи: Нека твоят кураж бъде вдъхновение за всички нас. Твоят дух ни осветява. С обич, Майкъл Джаксън” 11-годишния Джейми Боуен е загубил битката си с левкемията. На погребението му звучат любимите му песни – Farewell My Summer Love, Ben и never Can Say Goodbye.

  Юни 21, 1996: Майкъл дарява 4-кратно станалия платинен албум “HIStory” в подкрепа на призива на Дънблейн в Роял Оук Хотел, Севъноукс, Англия.

  Юли 18, 1996: В Совето, Ювна Африка, Майкъл поднася венец на децата, убити по време на войната с Апартеид.

  Септември 1996: Провежда се първият Спортен Фестивал „Надежда” за сираци и деца в неравностойно положение. Участие вземат 3.000 деца и 600 доброволци, а Майкъл Джаксън е специален гост на събитието.

  Септември 1996: Майкъл посещава приют за сираци в Букурещ, Румъния преди да изнесе концерт пред 70.000 души. След като е раздал играчки на децата, Майкъл казва: „Иска ми се целия свят да е тук и да види това, вместо да изпраща братята ни на полетата на смъртта. Това е нашето бъдеще – децата. Толкова ви обичам всички...”

  Септември 6, 1996: Майкъл посещава детското отделение на болница в Прага.

  Октомври 1996: Майкъл посещава болница за деца с умствени увреждания в Каошиунг, Тайван и предоставя 2.000 безплатни билета за концерта си в града.

  Октомври 1, 1996: Майкъл дарява приходите от концерта си в Тунис на „Фонд за Национална Солидарност”, благотворителна организация, бореща се с бедността.

  Октомври 3, 1996: Майкъл посещава детска болница и носи подаръци на децата по време на HIStory турнето в Амстердам. Стая в болницата (за родители, които искат да бъдат с децата си) е кръстена на Майкъл.

  Ноември 1, 1996: Майкъл дарява 85% от 5-6 милиона долара - приходи от HIStory концерта в Бомбай, Индия за осигуряване на работа на 270.000 млади хора в щата Махаращра, на който е столица Бомбай. При пристигането си в града, Джаксън е помолил шофьора си да спре колата, която го е карала от летището към хотела и е прекарал 20 минути, разговаряйки с децата, играещи в претъпканите бедни квартали, през които е трябвало да премине.

  Ноември 7, 1996: Майкъл разрешава на списание Американски Журнал да го придружава 2 седмици по време на турнето му. Лес Трент прави феноменален репортаж на посещението на Майкъл в детската болница „Starship” в Оукланд, Нова Зеландия, следвайки го от стая в стая, докато той говори, подарява играчки и снимка или диск с автограф на всяко дете. На въпроса на Тренд как детските личица го карат да се чувства, майкъл отговаря: „Те докосват сърцето ми.”. Майкъл е показан и зад кулисите, минути преди началото на концерта му, подкрепящ Емили Смит - срамежливо, 13-годишно момиче, болно от рак. Той я поздравява с добре дошла в „клуб срамежливец”, докато я държи в ръцете си и гали къдриците й. След това позира за снимка с нея и семейството й и се втурва да се приготвя за изпълнението си. В Банкок, Тайланд, Майкъл е показан при посещението си в дом за сираци и училище за слепи деца. В дома, Майкъл дарява 100.000 долара, а подаръци и играчки раздава и на двете места. Говорителката на приюта за сираци казва: „Децата не го познават като поп звезда. За тях той е просто един много добър мъв, който е дошъл, за да им предложи надежда.”

  Ноември 13, 1996: Майкъл посещава детската болница в Сидни преди официалното честване от Сони Мюзик на продажбите му (надхвърлящи 75 милиона долара в Австралия). Той прекарва повече от 2 часа разговаряйки с децата, подписва автографи и раздава подаръци на всяко дете. Сведенията разкриват, че Майкъл дарява част от деветте си концерта в Австралия на „Семейство Смит” – благотворителна организация, осигуряваща храна на нуждаещите се.

  Ноември 25, 1996: Майкъл посещава Кралската Детска Болница в Мелбърн и раздава автографи и играчки на децата.

  Декември 9, 1996: По време на HIStory визитата си в Манила, Майкъл посещава детска болница и обявява, че част от приходите от концерта си ще дари за обновяването на боницата.

  Януари 25, 1997: Майкъл отказва да приеме личния си хонорар от концерта в Бомбай и дарява 1.1 милиона долара на местна благотворителна организация, която помага за образованието на децата, живеещи в нищета.

  Април 4, 1997: британското списание “OK!” публикува снимки на сина на Майкъл – Принс, като заплаща 1 милион паунда за тях. Майкъл дарява парите за благотворителност.

  Юни 18, 1997: Майкъл подписва книгата „Деца В Нужда”, продадена на търг от UNESCO.

  Септември 1998: Майкъл среща 5-годишния Аза Уудс, болен от рак, в Хотел Хилтън в Лас Вегас. Майкъл завежда момчето на атракцията “Star Trek: The Experience” и прекарва селия ден с момчето. Накрая Майкъл поканва Аза да прекара известно време с него в Невърленд.

  Ноември 16, 1998: Майкъл пристига в Хараре, Зимбабве като член на американската делегация по покана на Министъра на Отбраната. Делегатите благодарят на правителството на Зимбабве за усилията за запазване на мира в този район.

  Юни 1999: Концерти на Майкъл Джаксън и Приятели в Кореа и Германия събират 3.3 милиона долара за хуманитарните агенции UNESCO, Детския Фонд на Нелсън Мандела и Международната Федерация на Червени Кръст и Червения Полумесец.

  Септември 4, 1999: Майкъл предоставя на Нелсън Мандела чек за 1.000.000 южно африкански ранди за Детски Фонд „Нелсън Мандела”.

  Януари 22, 2000: По време на коледните празници предната година, яростна буря опустошава парка на Шато де Версай и унищожава 10.000 дървета. Приблизителната стойност на парите, необходими за възстановяване на парка е 20 милиона долара. Френските власти свидетелстват, че Майкъл Джаксън е един от първите знаменитости, които даряват пари за каузата.

  Януари 2000: Майкъл участва в организираната от UNCF благотворителна „Вечер на Звездите”, която събира 13.5 милиона долара.

  Май 2000: Майкъл дарява предмети на 4тия он-лайн търг в полза на Фондацията на T.J.Martell за изследване на левкемия, рак и СПИН.

  Октомври 28, 2000: Майкъл оцветява чиния, която се продава на търг в полза на „Бална Каляска на Надеждата”, занимаваща се с изследване на диабета в детска възраст.

  Октомври 2000: Майкъл и други членове на фамилия Джаксън подкрепят „ДА МАХНЕМ НА СВЕТА” – официален проект за събиране на средства за провеждане на Олимпийските Игри за Инвалиди през 2000г в Сидни, Австралия.

  Ноември 2000: Президентът Бил клинтън, Майкъл Джаксън и Кралицата на Йордания са почетени на звездна, официална вечеря за усилията им в борбата с рака и събирането на 4 милиона долара за Ракова Фондация G&P (Ню Йорк), която финансира изследванията на левкемия, лимфома и подобни ракови заболявания. Фондацията е създадена от Денис Рич в памет на дъщеря й, която умира на 27 години от левкемия.

  2001: Стартита ДА ИЗЛЕКУВАМЕ ДЕЦАТА – най-новата инициатива на фондация ДА ИЗЛЕКУВАМЕ СВЕТА, в сътрудничество с L’Chaim Society. Тя представлява план за създаване и координиране на международните действия, които да помогнат на родителите повторно да отдадат живота си на техните деца и да им осигурят любовта и вниманието, от които имат нужда и които заслужават.

  Март 6, 2001: Майкъл дарява черната си шапка, телефонно обаждане за рожден ден и чкето, което носи на Музикалните Награди в Монако през 2000г на търг в полза на децата, организиран от UNICEF. Всички приходи от търга са вложени в усилията на UNICEF да предотвратят предаването на HIV-вируса от майка на дете в Африка.

  Март 26, 2001: Майкъл подарява книги на младите хора в Нюарк. Събитието, което спомага за създаването на Международен Клуб на Книгата Майкъл Джаксън, част от новата му благотворителна дейност ДА ИЗЛЕКУВАМЕ ДЕЦАТА, има за цел да популяризира четенето на книги в детска възраст, както и да окуражи родителите да възстановят старата традиция да се четат приказки за лека нощ.

  Септември 15, 2002: Майкъл дарява 16 ексклузивни предмета с автограф, сред които има дискове, видео касети и две памучни кърпи в подкрепа на жертвите на жестокото наводнение в Германия. Тези предмети са продадени на благотворителен търг и спечелват 3.935 Евро.

  Октомври 12, 2002: Майкъл Джаксън кани повече от 200 члена на Team Vandenberg, които скоро са се завърнали от военни мисии отвъд океана и техните семейства в Невърленд. С това той иска да покаже своята благодарност към военните, които жертват живота си за благото на обществото.

  Ноември 19-29, 2002: Майкъл дарява плюшено мече с автограф, облечено по негово подобие на организирания от Зигфрид и Рой благотворителен търг на плюшени мечета. Търгът е в полза на Града на Възможностите – нестопанска организация в Лас Вегас (САЩ), която спомага живота на хората с умствена недостатъчност и техните семейства. Мечето на Майкъл спечелва 5.000 долара за каузата.

  Ноември 21, 2002: Майкъл дарява яке на Благотворителното Събитие Бамби в Берлин, което спечелва 16.000 долара.

  Април 25, 2002: Майкъл участва в събитие за набиране на средства на Демократичния Национален Комитет в театър Аполо в Харлем, като така спомага за набирането на почти 3 милиона долара за регистриране на гласоподавателите.

  Юни 2003: Семейство Волф, което сериозно пострадва при наводнението в Саксония, Германия през август предната година, се срещат с Майкъл по негова покана в Берлин, по време на посещението му там за Бамби Наградите. По време на тази среща, Майкъл ги кани да му гостуват в Невърленд и през месец юни семейството прекарва 3 дни с Джаксън и децата му в имението.


  ______________________
  Where there is LOVE, I'll be there...Just call my name and I'll be there...
  avatar
  L.O.V.E. MJ
  Moderator
  Moderator

  Female Gemini Брой мнения : 1038
  Join date : 05.02.2010
  Age : 45
  Местожителство : При ЛЮБОВТА...

  Re: БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТТА НА МАЙКЪЛ!

  Писане by L.O.V.E. MJ on Нед Май 23, 2010 6:51 pm

  Н А Г Р А Д И
  ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ

  Май 1989: На церемония в Белия Дом, Президентът Рейган поднася на Майкъл награда за особен принос; той е почетен за участието си в националната кампания срещу шофирането след употреба на алкохол.

  Януари 1989: Програмата „Кажете ДА на бъдещето на младите” почита Майкъл като признание на усилията му за насърчаване на децата към естествените науки и му връчва Наградата на Националната Градска Коалиция на Артистите – ХУМАНИТАР НА ГОДИНАТА.

  Март 1989: В амфитеатър Юнивърсъл в Юнивърсъл Сити, Калифорния, Майкъл получава Специалната Награда на Black Radio (радио за чернокожи) за своята хуманитарна дейност.

  Септември 22, 1989: Детският Музей Кепитал връчва на Майкъл наградата НАЙ-ДОБЪР ХУМАНИТАР НА ВАШИНГТОН ЗА 1989 в отговор на неговите усилия за събиране на средства за музея и за никога нестихващата му подкрепа към децата.

  Февруари 3, 1990: От Япония, Майкъл получава ROLE MODEL наградата.

  Април 5, 1990: По време на церемония, на която Майкъл е награден с отличието ИЗПЪЛНИТЕЛ НА ДЕСЕТИЛЕТИЕТО, Майкъл среща Президента Джордж Буш, който го почита с наградата POINT OF LIGHT. Тази награда Майкъл получава като признание за филантропската си дейност. Президентът Буш описва хуманитарните постижения на майкъл пред пресата.

  Септември 14, 1990: Съвета на Американските Скаути връчва на Майкъл първата НАГРАДА ЗА ХУМАНИТАРНИ ЗАСЛУГИ ЗА ДОБРИЯ СКАУТ. Майкъл получава наградата за своята хуманитарна дейност чрез поддръжка на Фондация Make A Wish (Последно Желание), Тръстта на Принца (тръст на Принц Чарлз), Фонда на Обединените Колежи за Чернокожи (UNCF) и организацичта за защита на децата ChildHelp USA.

  Октомври 23, 1990: Майкъл Джаксън и Елтън Джон са сред първите, получили наградата в памет на Раян Уайт, което ще бъде връчена през 1991г.

  Май 1, 1992: Президентът Джордж Буш връчва на Майкъл наградата POINT OF LIGHT за продължителната му подкрепа на децата в неравностойно положение. По време на престоя си, Майкъл посещава малкия Рейнъл Поуп, който е в болница в следствие на жестоки рани от ухапвания от кучета.

  Юни 3, 1992: Организацията "One To One", която се грижи за осигуряване на по-добри условия на живот на младите хора, почита Майкъл с награда за съпричастността му към младежите в неравностойно положение.

  Юли 1993: Приятелите на Университета в Хебрю в Америка почита Майкъл с наградата Scopus за 1993.

  Август 1993: По време на наградите The Jack The Rapper на Майкъл е връчена наградата „НАШИТЕ ДЕЦА, НАШАТА НАДЕЖДА ЗА УТРЕШНИЯ ДЕН”.

  Ноември 17, 1993: Майкъл отказва да приеме наградата Scopus. Той е номиниран за нея и е било планирано да му бъде връчена на 29ти януари 1994.

  Април 12, 1994: По време на церемонията по връчване на Вторите Награди по Избор на Децата, на Майкъл е връчена наградата „ГРИЖОВЕН КЪМ ДЕЦАТА”. Тази награда се връчва на известни личности, които отделят време за децата. 100.000 деца и младежи на възраст от 8 до 18 години са дали своя анонимен глас в подкрепа на Майкъл. Наградата се спонсорира от Body Sculpt – благотворителна организация, която предлага програми за защита на младите хора от лекарствена зависимост.

  Ноември 2, 1995: Майкъл получава наградата ДИАМАНТ НА АФРИКА.

  Март 30, 1996: Тръст-Фондацията Ноев Ковчег, която се старае да привлече вниманието на обществеността върху проблемите на животните, връчва десетите Магради Genesis. На Майкъл е връчена наградата ДОРИС ДЕЙ ЗА 1995. Той получава наградата за клипа към песента "Earth Song", която привлича вниманието към тежкото положение на животните.

  Май 1, 1999: По време на Наградите Боливуд в Ню Йорк, на Майкъл е връчена награда за хуманитарната му дейност. На нея пише: „Въпреки, че корените му са в младата Американска традиция, Майкъл е въплъщение на старата индийска душа. Неговите действия са израз на философията на Уеда, която изисква грижа за хората – не са нечии лични интереси”.

  Април 1, 2004: В Посолството на Етиопия във Вашингтон, на Майкъл е връчена награда за хуманитарна дейност от Асоциацията на Съпругите на Африканските Посланици като почит на действията му за ботба с вируса на СПИН в Африка.


  ______________________
  Where there is LOVE, I'll be there...Just call my name and I'll be there...
  avatar
  L.O.V.E. MJ
  Moderator
  Moderator

  Female Gemini Брой мнения : 1038
  Join date : 05.02.2010
  Age : 45
  Местожителство : При ЛЮБОВТА...

  Re: БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТТА НА МАЙКЪЛ!

  Писане by L.O.V.E. MJ on Нед Май 23, 2010 7:00 pm

  Подкрепяни Организации
  Хилядолетното издание на „Книга на Рекордите Гинес” определя Майкъл като „Краля на Благотворителността” и му присъжда рекорд за „Поп Звездата, която подпомага най-много благотворителни организации”. Смята се, че през живота си Майкъл Джаксън е дарил около 500 000 000 долара за благотворителни цели.

  Майкъл подкрепя и подпомага следните благотворителни организации :

  AIDS Project L.A
  Founded: 1983
  Purpose: Aids Awareness and Prevention
  http://www.apla.org


  American Cancer Society
  Founded: 1913
  Purpose: Everything Cancer
  http://www.cancer.org


  Angel Food
  Founded: 1989
  Purpose: Delivers Nutritious Meals to the Seriously Ill
  http://www.angelfood.org


  Big Brothers of Greater Los Angeles
  Founded: 1955 (morphed several times)
  Purpose: Provides Role Models for At Risk Youth
  http://www.bigbrothersbigsisterslaie.org


  BMI Foundation, Inc.
  Founded: 1985
  Purpose: Scholarships and Grants to Advance Musical Creation, Performance and Study
  http://www.bmifoundation.org


  Brotherhood Crusade
  Founded: 1968
  Purpose: Serves Minority Interests in the Underserved Areas of L.A.
  http://www.brotherhoodcrusade.org


  Brotman Medical (i.e. Burn) Center
  Founded: 1928
  Purpose: Wide Variety of Medical Care
  http://www.brotmanmedicalcenter.com


  Camp Ronald McDonald
  Founded: 1982
  Purpose: The Activities of a Regular Camp, but for Special Needs Children
  http://www.campronaldmcdonald.org


  Childhelp U.S.A.
  Founded: 1959
  Purpose: Meets the Needs of Abused, Neglected and At-risk Children
  http://www.childhelp.org


  Children's Institute International
  Founded: 1906
  Purpose: Helps Children Affected by Violence in L.A. County
  http://www.childrensinstitute.org


  Cities and Schools Scholarship Fund
  Founded:
  Purpose: Presumed Defunct or Name Changed
  Community Youth Sports & Arts Foundation
  Founded: Unsure
  Purpose: Fosters Youth Sports and Art (of course) Community Youth Sports & Art Foundation 4828 Crenshaw Boulevard
  Los Angeles CA 90043
  (323) 294-8320
  (323) 294-7440 (fax)
  Congressional Black Caucus (CBC)
  Founded: 1976
  Purpose: Advances the Global Black Community and Influences Policy
  http://www.cbcfinc.org


  Dakar Foundation
  Founded: Unsure
  Purpose: Unsure Dakar Foundation
  875 Arwin St
  Pasadena, CA 91101
  (626) 791-7309
  (active status uncertain)
  Dreamstreet Kids
  Founded: 1988
  Purpose: Free Camping Program for Children with Chronic Illness
  http://www.dreamstreetfoundation.org


  Dreams Come True Charity
  Founded: 1988
  Purpose: Fulfils the Dreams of those with Serious or Terminal Illness
  http://www.dctc.org.uk


  Elizabeth Taylor Aids Foundation
  Founded: 1991
  Purpose: Distributes Funds to Aids Services Around the World
  http://elizabethtayloraidsfoundation.org


  Heal The World Foundation
  Founded: 1992
  Purpose: To Improve The Condition Of All Mankind
  http://www.healtheworld.us

  Juvenile Diabetes Foundation
  Founded: 1970
  Purpose: Funds Type 1 Diabetes Research
  http://www.jdrf.org
  October: JDF changes name to JDRF to emphasize research focus.

  Love Match
  Founded: Unsure
  Purpose: Unsure
  Presumed Defunct or Name Changed
  Make-A-Wish Foundation
  Founded: 1980
  Purpose: Grants Wishes to Children with Life Threatening Medical Conditions
  http://www.wish.org


  Minority Aids Project
  Founded: 1985
  Purpose:Community-based HIV/AIDS Organization Managed by People of Color
  http://www.map-usa.org


  Motown Museum
  Founded: 1985
  Purpose: Preserves the Memory of Motown Record Corp. and Inspires People Exhibitions and Programs
  http://www.motownmuseum.com


  NAACP
  Founded: 1909
  Purpose: Ensures the Political, Educational, Social, and Economic Equality of Rights and Eliminates Racial Hatred and Racial Discrimination.
  http://www.naacp.org


  National Rainbow Coalition
  Founded: 1984 (merged with PUSH '96)
  Purpose: Social Change for Workers, Women and People of Color
  http://www.rainbowpush.org


  Rotary Club of Australia
  Founded: Rotary International Stems from Chicago Organization in 1905
  Purpose: Part of Rotary International a Service Club Organization that Promotes "Service Above Self"
  http://www.rotary.org.au


  Society of Singers
  Founded: 1984
  Purpose: Represents the Rights and Welfare of Singers
  http://www.singers.org


  Starlight Foundation
  Founded: 1983
  Purpose: Improves The Quality of Life for Children with Serious Medical Conditions
  http://www.starlight.org


  The Carter Center's Atlanta Project
  Founded: 1994
  Purpose: Started Out Addressing the Issue of Violence in Neighborhoods
  http://www.cartercenter.org


  The Sickle Cell Research Foundation
  Founded: 1979
  Purpose: Helps People Affected By Sickle Cell Disease
  http://sicklecellpalmbeach.org


  Transafrica Forum
  Founded: 1977
  Purpose: Advocacy Organization Promoting African and Caribbean Priorities at the International Level
  http://www.transafricaforum.org


  United Negro College Fund (UNCF)
  Founded: 1944
  Purpose: Provides Funding for Black College Education
  http://www.uncf.org


  United Negro College Fund Ladder's of Hope
  Founded: Unsure
  Purpose: Provides Funding for Black College Education
  (note: a heading found in the publication, left link; not a logo)
  Volunteers of America
  Founded: 1896
  Purpose: Broad Spectrum—Serves America's Most Vulnerable
  http://www.voa.org


  Watts Summer Festival
  Founded: 1968
  Purpose: An Annually Presented African-American Cultural Festival
  http://www.wattsfestival.org


  Wish Granting
  Founded: Unsure
  Purpose: Unsure Beyond What Name Indicates Presumed Defunct or Name Changed
  YMCA - 28th Street/Crenshaw
  Founded: YMCA Originally in 1844
  Purpose: Strengthen Values, Families and Wellbeing


  ______________________
  Where there is LOVE, I'll be there...Just call my name and I'll be there...
  avatar
  L.O.V.E. MJ
  Moderator
  Moderator

  Female Gemini Брой мнения : 1038
  Join date : 05.02.2010
  Age : 45
  Местожителство : При ЛЮБОВТА...

  Re: БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТТА НА МАЙКЪЛ!

  Писане by L.O.V.E. MJ on Нед Май 23, 2010 7:04 pm

  ФОНДАЦИЯ
  „ДА ИЗЛЕКУВАМЕ СВЕТА”
  История

  Фондация ДА ИЗЛЕКУВАМЕ СВЕТА е основана от Майкъл Джаксън през 1992 година като благотворителна организация в подкрепа на децата и околната среда. Сред целите й са осигуряване на лекарствени средства за децата по Света и борба със Световния глад, наркотичните и алкохолни зависимости, насилието над деца. ДА ИЗЛЕКУВАМЕ СВЕТА работи с утвърдени местни и национални организации с цел вземане на участие в експертизи и съществуващи инфраструктури за предоставяне на необходимите услуги на децата в неравностойно положение.

  Адрес за Контакт:
  Heal The World Foundation
  9255 Sunset Blvd., Suite 1100
  West Hollywood, California 90069
  USA


  Майкъл Джаксън основава Фондацията ДА ИЗЛЕКУВАМЕ СВЕТА през 1992.

  ДА ИЗЛЕКУВАМЕ L.A. е основана по време на 27та Супер Купа в сътрудничество с ДА ИЗЛЕКУВАМЕ СВЕТА, Националната Футболна Лига, Фрито Лей, Международната Младежка Фондация и Фондация Хилтон/BEST Фондация. ДА ИЗЛЕКУВАМЕ L.A. като съвместна детска инициатива ражда 3.000 наставнически връзки, имунизира 7.000 деца и провежда образователни програми за лекарствени и наркотични зависимости за повече от 72.000 млади хора.

  ДА ИЗЛЕКУВАМЕ СВЕТА е провела дузини програми за подкрепа на децата в 20 страни.

  ДА ИЗЛЕКУВАМЕ СВЕТА се свързва с AmeriCares за доставяне на 47 тона храна, облекло и медицински запаси на децата от разкъсаната от война Сараево; партнира си с Фондация Горбачов, САЩ за доставката на 60.000 дози детски ваксини на Република Грузия. Освен това на два пъти е асистирала на базираната в Англия Операция Детска Коледа за натоварването на самолети на запасите и подаръците, събрани от децата в Англия и доставката им на децата в Босна.

  ДА ИЗЛЕКУВАМЕ СВЕТА, заедно с Бившия президент Джими Картър, Turner Broadcasting SystemInc., Детската Благотворителна организация на Роналд МакДоналд, Глейдис Найт и TLC помагат на Проекта Атланта и повишават нивото на имунизация в района – от 6.000 до повече от 17.000 и установяват система за проследяване и грижа за здравословното състояние на семействата.

  ДА ИЗЛЕКУВАМЕ L.A. в партньорство с Обединени Училища на район лос Анжелис, Калифорнийския Щатски Университет, Независимите Колежи от Южна Калифорния, Лърнстар и други нестопански организации създават Училищен Съвет / ИНИЦИАТИВА – СПАСЕТЕ РАЯ, която предоставя след-училищно образователни възможности в две пилотни обекта където над 300 студента на ден получават инструкции и примери за работа с компютър, помощ при писане на домашни работи, математически и лабораторни упражнения, Английски като втори език и опит в областта на изкуството.


  ______________________
  Where there is LOVE, I'll be there...Just call my name and I'll be there...
  avatar
  Tes
  THRILLER - потребител
  THRILLER - потребител

  Female Брой мнения : 691
  Join date : 08.02.2010

  Re: БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТТА НА МАЙКЪЛ!

  Писане by Tes on Нед Май 23, 2010 10:18 pm

  Благодаря ти, че пресъздаде тази важна тема, L.O.V.E. MJ!

  Предполагам, че този клип принадлежи тук?!
  avatar
  andeli
  Админ/Създател
  Админ/Създател

  Female Aquarius Брой мнения : 3160
  Join date : 05.02.2010
  Age : 46
  Местожителство : In a parallel world

  Re: БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТТА НА МАЙКЪЛ!

  Писане by andeli on Пон Май 24, 2010 12:48 pm

  И още от мен.  Както предполагам знаете и песента "Gone too soon" е посветена на Раян.
  avatar
  Tes
  THRILLER - потребител
  THRILLER - потребител

  Female Брой мнения : 691
  Join date : 08.02.2010

  Re: БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТТА НА МАЙКЪЛ!

  Писане by Tes on Пет Май 28, 2010 9:11 pm
  Тези клипове заслужават да се гледат милиони пъти...
  avatar
  L.O.V.E. MJ
  Moderator
  Moderator

  Female Gemini Брой мнения : 1038
  Join date : 05.02.2010
  Age : 45
  Местожителство : При ЛЮБОВТА...

  Re: БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТТА НА МАЙКЪЛ!

  Писане by L.O.V.E. MJ on Вто Авг 10, 2010 10:59 am  ______________________
  Where there is LOVE, I'll be there...Just call my name and I'll be there...
  avatar
  Tes
  THRILLER - потребител
  THRILLER - потребител

  Female Брой мнения : 691
  Join date : 08.02.2010

  Re: БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТТА НА МАЙКЪЛ!

  Писане by Tes on Съб Авг 14, 2010 9:02 pm  ______________________
  https://www.youtube.com/watch?v=L1vg48BKiYs

  You can't believe it, you can't conceive it and you can't touch me, 'cause I'm untouchable!
  And I know you hate it and you can't take it, you'll never break me, 'cause I'm unbreakable!
  avatar
  andeli
  Админ/Създател
  Админ/Създател

  Female Aquarius Брой мнения : 3160
  Join date : 05.02.2010
  Age : 46
  Местожителство : In a parallel world

  Re: БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТТА НА МАЙКЪЛ!

  Писане by andeli on Пон Мар 28, 2011 10:49 am  Michael spent a third of a billion dollars on helping children, paying for surgeries, building hospital wings, orphanages, a burn center and on and on and on. The good things he did he would never talk about them. You’d always have to hear it from people who were around him because Michael always thought if you did a charitable act and then you talked about it or bragged about it or something, all of the good you’re trying to do, that it negated all of that. So he never would talk about those things.

  I asked him, ‘Michael, how can you do that? How can you spend the time with these children who are dying and then go from that, on stage and give that kind of performance?’ He said, ‘How could I not? If these children want to see me, I know I’m not important, but Michael Jackson the susperstar is, and if I can make a child live an extra minute or an hour or a day or a month, then wouldn’t that be worth it?’

  Michael was always that way. If he would get a call from somebody and a child was dying, he would get on a plane and go and he would tell them, I’m going to be back in 2 weeks to see you,’ and alot of the times he extended little kids’ lives that way. It gave them something to look forward to down the line. You have to admire something like that.

  David Nordahl


  ______________________

  Sponsored content

  Re: БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТТА НА МАЙКЪЛ!

  Писане by Sponsored content


   В момента е: Сря Яну 16, 2019 2:39 am