С предложение тук да поместваме материали за детството и първите стъпки на Майкъл в шоу- бизнеса.
4 posters
Началото- 29.08.1958 година
andeli- Админ/Създател
- Брой мнения : 3160
Местожителство : In a parallel world
- Post n°1
Началото- 29.08.1958 година
L.O.V.E. MJ- Moderator
- Брой мнения : 1038
Местожителство : При ЛЮБОВТА...
- Post n°2
Re: Началото- 29.08.1958 година
"Роден съм в град Геъри (щат Индиана) през една нощ в края на лятото на 1958 г. и съм седмото от деветте деца в семейството."
И се роди Музиката, Танца и Любовта!
Добре дошло на този свят, мило дете!
Катрин и Джоузеф, благодаря Ви, че подарихте на света този дар на човечността, добротата и любовта!
И нека приказката да започне...
Оттук започна всичко...
И се роди Музиката, Танца и Любовта!
Добре дошло на този свят, мило дете!
Катрин и Джоузеф, благодаря Ви, че подарихте на света този дар на човечността, добротата и любовта!
И нека приказката да започне...
Оттук започна всичко...
martinka- BEN - потребител
- Брой мнения : 86
Местожителство : Пловдив
- Post n°3
Много обичам този период-детския на Майкъл.Живял е в толкова романтични времена-незнам защо точно това ми хрумва!? :mjshrugging: И в същото време ми става мъчно,като знам за какъв труд и какви лишения става въпрос,които Майк е търпял,но затова пък имахме щастието и възможността да се насладим на този гений!
L.O.V.E. MJ- Moderator
- Брой мнения : 1038
Местожителство : При ЛЮБОВТА...
- Post n°4
Майкъл се раздаде на света от съвсем малък, от невръстните 5 годинки, които трябва да имат за спътници веселите и безгрижни игри, той имаше строгия поглед на баща си на постоянните репетиции и много труд, за да става все по-добър...А света му отвърна с подигравки на бляна му по неизживяното детство...
smile- BAD - потребител
- Брой мнения : 1225
Местожителство : SF
Humor : crazy and addicted
- Post n°5
Рождена дата 29 август 1958 (12.13ч)
Зодия Дева
Родно място:Гери,Индиана,САЩ
Родители Катрин (4 май 1930)и Джоузеф(26юли 1929)
Братя и сестри
Реби(29 май1950)
Джаки(4май 1951)
Тито(15октомври 1953)
Джърмейн (11декември1954)
Ла Тойа(29май1956)
Марлон(12март1957)
Ранди(31октомври 1966)
Джанет(16май1966)
Кръщелник на Майкъл Гиб,син на Бари Гиб отBee Gees
висок 178см
цвят на очите тъмнокафяв
цвят на косата черен
номер на обувки 42
образование завършена професионална гимназия
БРАКОВЕ Лиса Мари Пресли(26май1994-януари 1996)
Дебора Роу (14ноември 1996-октомври 1999)
Деца
Принс Майкъл Джоузеф Джуниър(13 февруари1997)
Парис Майкъл Кетрин(3април 1998)
Принс Майкъл Втори (Бланкет)2002г
Най-добра приятелка Елизабет Тейлър
Идоли Чарли Чаплин,Фред Астер,Джийн Кели,Даяна Рос,Куинси Джоунс,Уолт Дисни,Бери Горди и др.
Професия певец, текстописец, продуцент, танцьор, хореограф, актьор, режисьор
Хобита четене, рисуване, танци, животни,
хуманитарни каузи, разходки в лунапаркове, пътешествия, шопинг, кино, прекарване на много време с деца(особено болни и онеправдани),колекциониране на картини, склуптури и стари костюми, инвестиране
Любими актьори Шърли Темпъл, Елизабет Тейлър, Катрин Хепбърн, Морган Фрийман, Марлон Брандо
Любими художници Микеланджело и Леонардо Да Винчи
Любима игра Монополи
Любими книги ''Питър Пан ,''Старецът и морето''
Любими цветове червено, черно
Любими анимационни герой Питър Пан, Мики Маус, Пинокио
любими напитки минерална вода, портокалов сок, сок от моркови
любима храна мексиканска, екзотична, люта и вегетарианска суши, пица, пиле, риба, пресни плодове, пуканки, ванилов сладолед с парченца от бисквити, слънчогледови семки, бонбони М&М
любими филми Питър Пан Извънземното Междузвездни войни
любими певци Джеймс Браун, Джаки Уилсън, Сами Дейвис, The Temptations, Даяна Рос
любимо тв предаване ''Семейство Симпсън''
първи кино дебют TheWiz (1978) в ролята на плашилото
първи закупен диск в живота муMickey's Monkey на Smokey Robinson u Miracles
първи собствен запис Big Boy (Steel Town Records)
последна звукозаписна компания (Soni Music)
собствена звукозаписна компания MJJ Music
най-известни дуетис:Пол Макартни, Стиви Уондър,Джанет Джексън
-На 20 ноември 1984година Майкъл получава звезда в ""Алеята на славата в Холивуд
-Бабата на Майкълпредложила на майка му неговото име
-Бащата на Майкъл Джоузефе забивал с група, наречена The Falcons
-Майка му Катрин свирела на пиано когато била по млада..
-първото представяне на Майкъл пред публика било на петгодишна възраст.Той изпял Climb Every Moutain
-първото участие на TheJackson's било на място наречено Mr.Lucky's.Всяко от момчетата получило по един долар за участието си.
-Когато Майкъл бил малък се забавлявал като криел паяци в леглото на сестра си ЛаТойа
-първата среща на певеца била с актрисата Татум О"Нийл
-Майкъл имал страшен гъдел
-Неговата илюстрация на Мики Маус е влючена в книжката ''Изкуството на Мики Маус''
-неговата Bilie Jean е първия видеоклип на чернокож изпълнител излъчен по MTV
-Шимпанзето Бабълс и плъха Бен са два от най-прочутите домашни любимци на певеца, но той е имал и други приятели сред животните, овена Мистър Тибс, питона Кръшър, и ламата Луи
Тук ще сложа любимото ми изказване за Майкъл
Ейкън пред MTV януари 2008
-''Той е невероятен.Той е гений.Само това, че бях в една стая с него, ме накара да усещам, че съм постигнал всичко към което съм се стремил в този живот.Тази аура...Някой творци мислят регионално, други -национално, аз мисля интернационално.Той мисли планетарно.Това е друго ниво!''
Последната промяна е направена от leidi_08 на Пон Фев 08, 2010 12:00 pm; мнението е било променяно общо 1 път
andeli- Админ/Създател
- Брой мнения : 3160
Местожителство : In a parallel world
- Post n°6
Майкъл Джоузеф Джаксън (Michael Joseph Jackson) 29 август 1958г. е роден в Гери, Индиана, САЩ. Той е седмото от деветте деца на фамилията. Освен него, в семейството му има още три момичета и пет момчета. Баща му, миньор, много рано подтиква децата си да пеят. През 1965 Майкъл и братята му Джаки, Тито, Марлон и Джърмейн сформират групата "Jackson 5". На 7 години Майкъл става солист на групата. През август 1969 подписват първия си договор и записват песента "I want you back". Успехът е зашеметяващ. През 1971 албумите им са най-купувани в Щатите. От 1971 до 1976 издават не по-малко от 11 албума.